Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje PC neutáhne GTA5 ani na nejnižší graf. nastavení

Shiro,

tady bych Te opravil, jaka hra, krome Mordoru a Batmana v posledni dobe vyuzila vic, jak 3GB Graficke pameti ?

Pokud se bavis o AA, tak prosim, mluv o vypocetnim vykonu a ne o mnozstvi pameti, ktera je primarne zamerena na textury, ne na parametry renderu.

Souhlasim, ze pokud chces mit vyssi rozliseni textur, pripadne celkove vyssi rozliseni hry, NAD 1080p, tak se Ti hodi uz vice, jak 2GB, ale na 1080p stale staci 2GB, idealne 3GB na novejsi tituly, ale 3GB maji pokud vim, jen dve midrange Graficke karty, ktere to dokazi vyuzit a to 7970, pripadne 280x, 970 gtx a novejsi.

Problem je totiz , ze statsi karty, viz 660GTX, ktera sice ma 192bit sbernici, ale ty pameti nestihaji a na vyssi nastaveni textur ten narust vykonu mezi 2GB a 4GB neni vyssi jak 20 procent.., mi neprijde jako argument, ktery by ospravedlnil investici do 4GB graficke pameti. 384bit R9 280x je uz jine kafe, ale 6GB verze, ktere se take daji dostat, zase narazeji na problem, ze HRU nerozjedes na normalne hratelne FPS, i kdyz ti to pracovni plochu ve 4k rozliseni zobrazit dokaze... tedy jsi zase na bottlenecku.

Proc myslis, ze se zacina rozjizdet HBM? Aby se tento bottleneck vyresil. graficke pameti a propustnost jsou problemem, ktery AMD spravne adresovalo vyvojem HBM a HBM2, ktery pomuze prekonat problem, ke kteremu bychm jinak behem dvou generaci GPU dospeli, uz by neslo jit dal... ne za vyuziti rozumneho vykonu we Wattech.

Jinak jeste malinka pripominka, gtx 960, ktera jede na 2GB pameti je nejaky problem na fullHD gaming? nejak jsem nezaregistroval, ze by s nekdo z stezoval. Vsichni spise zkouseji QHD, kde je nedostatek pameti uz vice markantni. Prosim vice faktu a mene dohadu. A 8GB pameti na jakem jadre proboha?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny