Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po aktualizaci nelze probudit z režimu spánku

Dobrý den, po aktualizaci zabezpečení (dohromady 13 aktualizací) se počítač odmítá probudit z režimu spánku. Nejnovější ovladače jsou nainstalovány včetně poslední verze BIOSu a systém je taktéž originální Windows 7 Professional.

Zde jsou komponenty: AMD Phenom X4 955 3.20 Ghz
Sapphire ATI 5750 1024 GDDR5
HDD Western Digital 1TB 7200 otáček
MB: Gigabyte GA-870A-UD3
RAM A-DATA 4GB 1333 Mhz
DVD-RW SATA LG

Po stisknutí tlačítka na myši nebo klávesnici se rozsvítí jen diody na klávesnici a počítač odmítá naskočit, ani větráky se neroztočí, ani po stisknutí zapínacího tlačítka na casu počítač nereaguje. Pomůže jedině vypnout na zdroji napájení a počítač opětovně zapnout.

Díky moc za rady :)

Předmět Autor Datum
Odkial si tie ovladace instalil a ktore presne? Skus vymenit zdroj na test (si pozicaj z ineho PC).…
MM.. 14.01.2016 19:44
MM..
Ovladače mám přímo od Gigabytu a od AMD. PC mám 3 měsíce po kompletním reinstalu a přijde mi právě d…
Pitris300 14.01.2016 22:11
Pitris300
Tvoje logicke zavery su vsetky blbo, ale to je jedno :) (zdroju nevadi ani to ze ho prebudzas casto,…
MM.. 14.01.2016 22:20
MM..
OK díky za rady, všechny SW možnosti vyzkouším co jste psal a napíšu jak to dopadlo, začnu odinstala…
Pitris300 14.01.2016 22:28
Pitris300
Ještě chci dodat že jsem pro jistotu stáhl lepší antivirový program (Kaspersky) a projel PC a byl či…
Pitris300 14.01.2016 22:33
Pitris300
No mne slo o to aby si to neprebudzal kalvesou alebo mysou, ptz to moze nejak zblbnut potom vsetko,…
MM.. 14.01.2016 22:37
MM..
Tak jsem to několikrát zkoušel a bylo to jen chvilkové. I s odpojenou klávesnicí a myší to probudit…
Pitris300 14.01.2016 23:40
Pitris300
Skusaj ich instalovat rucne po jednej (a zakazdym restart) ze kedy to zas zacne blbnut. Neviem zhlav…
MM.. 15.01.2016 01:17
MM..
Tak problém není způsobený aktualizacemi, počítač se opět odmítá probudit i bez nainstalovaných aktu…
Pitris300 19.01.2016 20:33
Pitris300
Problém není na straně zdroje. Vyměnil jsem zdroj za jiný a problém trvá dál...
Pitris300 19.01.2016 21:38
Pitris300
Ahoj, je to již delší dobu, ale povedlo se ti to vyřešit? Mám stejný problém WIN 7, 64bit tak se ptá… poslední
Lotus 17.01.2017 15:32
Lotus

Ovladače mám přímo od Gigabytu a od AMD. PC mám 3 měsíce po kompletním reinstalu a přijde mi právě divné, že to začalo dělat, až po téhle vetší aktualizaci. Jinak zdroj byl přesně před 2 lety měněn za nový, jelikož ten starý odešel. Ten nový mám ještě jeden rok v záruce, je pravda že PC často probouzím z režimu spánku, tak je možné, že odešel. A to není žádný čínský zdroj za 500 Kč, ale za Seasonic 500W za 1 300 Kč. Jediné co je na zdroji na houby, že je to verze na 110-230V, tudíž ho lze použít i v USA, ale díky tomu že se provozuje na maximální nominální napětí, tak otáčky jen při mírně vyšším zatížení stoupnou vzhůru a dost hlučí. Jiný zdroj bohužel momentálně na vyzkoušení nemám, jedině reklamovat tenhle. Ale je divné že problikne klávesnice a pak PC vůbec nereaguje ani na zapnutí na Casu. Myslíte si že je to 100% zdroj ? nemůže být nějaký problém na desce nebo v biosu ? I když do biosu jsem nelezl nejméně půl roku.

Tvoje logicke zavery su vsetky blbo, ale to je jedno :) (zdroju nevadi ani to ze ho prebudzas casto, a ani to ze je aj na 110V, to mu je uplne fuk, a otacky vetraku od toho nezavisia)

Neda sa nabeton tvrdit ze to je zdrojom, preto som pisal ze pozicat na test nejaky iny ze ci ano alebo nie. inac aktualizacie sa daju aj odinstalovat (ovl.panely-windows update -historia aktualizacii - oznac a odinstaluj), a uvidis ci sa potom nieco zmeni. Automaticke update tam docasne nastav na len vyhladavat a neinstalovat automaticky. Po odinstale aktualizacii restart Win, a skusaj sleep.
Tie ovladace som sa pytal ze ktore presne, verzia, apod, kontroloval si to teraz? Od AMD mas co presne? Over si aj ze medzi tymi aktualizaciami Win nebol nejaky ovladac apod. Ale ked sa nezapne ani zdroj tak je to skor problem v HW.

A skus ho neprebudzat klavesnicou, ale len zapinacim tlacitkom. Potom sa to prebudi normalne? Pripadne skus aj pred prebudenim odpojit aj klavesnicu a mys a az potom zapinacie tlacitko, nejaka zmena?

P.S. skus trebars aj teraz znova stiahnut ovladace z webu vyrobcu dosky aj grafiky, a preinstalovat ich nanovo. Zacni chipsetom, potom ostatne veci (audio, LAN, apod) a grafika.

Ještě chci dodat že jsem pro jistotu stáhl lepší antivirový program (Kaspersky) a projel PC a byl čistý. Po odpojení klávesnice jde PC normálně probouzet. Trošku to nechápu že by to bylo jen klávesnicí, teď jsem připojil klávesnici zpátky a znovu uspal a opětovně to šlo probudit. Myslím si že se problém, ale objeví znovu. No nic budu to sledovat a když tak napíšu do tohoto vlákna

No mne slo o to aby si to neprebudzal kalvesou alebo mysou, ptz to moze nejak zblbnut potom vsetko, a druha myslienka bola ze ta klavesnica aj mys (asi obe USB) je zrejme napajane zo standby vetvy (to je napatie ktore je aj v sleep a ta vetva zdroja je relativne slaba typicky len 2.5W), a aby som mu ulahcil.
Ale skus to sledovat a skus nepouzivat na prebudzanie kbd a mys, moze byt aj problem v USB vladacoch alebo podobne (este pred uspatim), ale tazko povedat. Ja to skor vidim na HW.

Tak jsem to několikrát zkoušel a bylo to jen chvilkové. I s odpojenou klávesnicí a myší to probudit nešlo. Zkusil jsem tedy odinstalovat poslední aktualizace, po kterých to přestalo jít a ejhle teď to jde probouzet jak myší, klávesnicí, tak i na casu. Čím by to mohlo být ? Nerad bych měl do budoucna PC neaktualizované. V příloze posílám foto o které aktualizace šlo.

Díky moc za pomoc :)

Tak problém není způsobený aktualizacemi, počítač se opět odmítá probudit i bez nainstalovaných aktualizací.Pokouším se nejprve zapnout PC stisknutím tlačítka na bedně, bez reakce, restartovací tlačítko bez reakce, pohyb myší, bez reakce, jen když zmáčknu libovolnou klávesu na klávesnici tak se klávesnice rozsvítí, ale ani větráky ani disk se neroztočí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru