Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Utržené matky pantů u notebooku

Dobrý den, jak napovídá nadpis i obrázky, utrhly se mi u notebooku matky držící panty. Panty displeje tak drží čistě jen pod klávesnicí a při zavírání ji vytlačují nahoru. Nemáte někdo nějaký nápad, jak toto opravit bez kupování nové skříně ? Napadlo mě, leda ty "válce", na kterých matky držely, provrtat skrze spodní kryt a dát tam klasický šroub, to mi ale přijde dost radikální a taky by se to stěží vešlo jak do krabice, tak dole by pod notesem by čouhala matka.

Nějaké kutilské návrhy ? Díky moc.

Notebook: Acer Aspire V3-571G

Obrázky: 78VE4

Předmět Autor Datum
Matičku naskrutkovať na šroub, tak aby presahoval kúsok cez. Položiť tam, kde bola zlomená a pištolo… poslední
sakraforte 21.01.2016 19:29
sakraforte

Matičku naskrutkovať na šroub, tak aby presahoval kúsok cez. Položiť tam, kde bola zlomená a pištolovou pájkovačkou ten šroub s matkou zohriať tak, že sa zapustí do zbytku toho plastu. Dookola roztopiť ďalší plast tak aby sa spojil z krytom notebooku. Využiť všetko volné miesto okolo tej skrutky na vytvorenie základne v ktorej bude matica. Zase to ale neprehnať, aby pridaný plast nezavadzal káblom, plošnému spoju dosky, ktorá s tým susedí. Treba dať pozor,aby bola matica vycentrovaná PRESNE NA ROVNAKOM MIESTE, ako pôvodná. Samozrejme musí byť aj kolmo k základni. Ak sa to odflákne, nebudú tie pánty sedieť, alebo sa nebudú dať vôbec priskrutkovať. Kľudne maticu celkom zakryť plastom. O to lepšie tam bude držať. Až teraz vyskrutkovať šroub a výšku zarovnať podla nezlomeného stĺpika (ja to robím malou modelárskou brúskou). Vyčistiť opatrne dieru po šroube ihlou, aby sa dnu nedostali piliny po brúsení. Skontrolovať výsledok priložením pántu. Ak OK, isť na ďalší..
Alebo si celkom tento cirkus odpustiť a dobrý stĺpik z maticou ulomiť z nefunkčného notebooku a prirobiť namiesto zničeného.
Najednoduchší bude tvoj spôsob-prevŕtať to celkom, ale aj tak budeš musieť urobiť nejakú základňu pre ten pant, inak sa to zase poláme. Skús rukou ten pánt otočiť, aby si mal predstavu, aká sila tam pôsobí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru