Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je to s účty ve Windows 10 ?

Nechápu mechanismus, jak to přesně funguje, jaké složky se přitom vytvoří, jaký je mechanismus převodu MS účtu na lokální, jak mít účty nezávislé na emailech a pod.

Popíšu dosavadní pokusy: vytvořím MS účet franta@outlook.cz, na PC mám účet, ale i email franta@outlook.cz! Změním ho na lokální Frantík, ale tím ztratím přístup na email franta@outlook.cz, ovšem složka na PC se stále jmenuje franta. V účtech vidím buďto franta@outlook.cz neb Frantík. Když si založím účet frantisek.vomacka@outlook.cz a přidám k němu email frantisek.vomacka@gmail.com, tak z něj mám účet frantisek.vomacka@gmail.com a frantisek.vomacka@outlook.cz se někde ztratí. Na PC ale mám složku frant.

Ale já chci účet Franta, složku franta a email frantisek.vomacka@gmail.com, a to se mi nedaří. A také nerozumím, jaký účet si mám ještě založit, aby byl Franta čistě uživatelský a všechno důležité nastavoval Admin. Takže ještě nějaký FrantaAdmin a jaký email k tomu? FrantaAdmin@outlook.cz nebo jenom lokální FrantaAdmin? K čemu je Adminovi MS účet? A programy instalovat jako Franta nebo jako FrantaAdmin? Ale to zas v tom případě potřebuji MS účet pro přístup do Store a synchronizaci programů na různých PC.

Mohu se k tomu dobrat postupně způsobem pokus a omyl, ale raději bych v tom měl jasno před rozvržením struktury PC, jinak po 1/2 roce přijdu na to, že jsem to měl udělat všechno úplně jinak, proto se tady ptám zkušenějších, co snad tohle mají v malíčku.

Mimochodem, nedávno jsem převáděl data a nastavení ze starého iPadu na nový ... 1 účet u iCloudu, zazálohovat na starém iPadu, vybrat stejný účet na novém iPadu a za 15 minut jsem měl programy, data i nastavení na novém iPadu. Jednoduché, intuitivní a rychlé. Tahle bych chtěl do budoucna spravovat i PC a NB s W10.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny