Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je to s účty ve Windows 10 ?

Ja ale pouzivam PC sam, nepotrebuji vic uctu. Jestlize na tve PC bude pristupovat vice uzivatelu, tak muzes:
1. Postupovat tradicni cestou jako v XP (Admin na instalace + Useri na pouzivani PC)
2. Sam pouzivat defaultniho uzivatele, ktery pracuje v rezimu User a ma moznost ziskat vyssi opravneni pres "Spustit jako spravce" (zapnute UAC) a zbytku rodiny dat uzivatele s User opravnenimi.

Tohle chápu a kulatou krychli asi nevymyslím, ale jsme zase na začátku, co zvolit a jak nastavit systém, abych jej pak nemusel měnit, když zjistím, že jsem to pochopil a nastavil blbě. Hodně věci lze změnit dodatečně, ale třeba takové názvy složek již pak nezměním nebo je změní velice těžko. Kdysi jsem se o to pokoušel a dostal jsem se do takových hlubin systém, o kterých jsem vůbec netušil, že tam jsou, ale stejně pár maličkostí jsem nedokázal dotáhnout do konce.

Tak buďto mohu jít 1. navrženou cestou, ale pořád je tu dilema, na co použít MS účet a na co postačí lokální. Pokud použiji MS účet na Admina i na Usery, tak se mi bude synchronizovat nastavení a Store programy Admina, ale programů 3. stran se to stejně asi týkat nebude a Useri nebudou moci využít nainstalované Store programy. Otázkou je, jestli Admin bude nějaké Store programy vůbec potřebovat, tudíž jestli má MS účet u Admina vůbec smysl. U Userů se budou synchronizovat jenom Store programy, názvy účtů a emaily si už dokáži přizpůsobit, ale zase teď jsem si všiml hlášky, že všechna data se ukládají i online, což samozřejmě nechci. Chci využít online služby jenom výběrově a tuším, že to bude další boj s nastavením toho co chci a co lze.

2. navržená cesta je mnohem jednodušší, ale jelikož tam není potvrzování heslem, člověk musí pečlivě číst a analyzovat, co mu systém píše a také si dobře hlídat počítač, aby mu za něj v nestřeženém momentě nesedl někdo cizí a neodsouhlasil nějakou blbost. U nás třeba švagrová potvrzuje automaticky všechny dotazy systému bez toho, aby je pořádně četla!

Mimochodem, neporadí někdo, jak jednoduše přejmenovat složku konkrétního účtu? Název účtu a email již umím jak u lokálního, tak i u MS účtu, ale složka se vytvoří při inicializaci účtu a pak se již nemění.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny