Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je to s účty ve Windows 10 ?

Jak je vytvořený? Mám MS účet, který mám propojený s W10 na svém PC. Když chci dělat na jiném PC pod svým účtem, musím jej nejdříve propojit i s W10 na daném PC, kdy se vytvoří i lokální složka na daném PC nebo ne? Nemohu se přece přihlásit k svému MS účtu z cizího Windows účtu.

Ve zbytku píšu, že W10 mají jak online účty, které se ale dají používat lokálně, tak i lokální účty, které se asi dají používat online (nemám vyzkoušeno). Vytvořil jsem si MS účet jege@msneco.xy a lokální účet LOK. Na přihlašovací stránce mám jege@msneco.xy a LOK, v Users složky jege a LOC. jege@msneco.xy mohu přepnout na lokální JEG a na přihlašovací obrazovce mám JEG a LOC, ale složky v Users zůstanou jege a LOC. JEG mohu kdykoliv znovu přepnout na jege@msneco.xy, takže bych řekl, že JEG a LOC nefunguji úplně identicky.

Edit: Takže jsem to vyzkoušel i opačně, t.j. založit lokální účet Fany, vytvořila se složka Fany, připojil jsem k tomu MS účet frantisek.omacka@gmail.com s uživatelem Franta a mám účet Franta se složkou Fany a emailem františek.vomacka@gmail.com! Takže původní zadání splněno, umím založit účet s požadovaným názvem účtu i názvem složky a umím ho propojit s konkrétním emailem bez toho, abych musel mít další nepotřebné účty a/nebo emaily.

Teď ještě promyslet, jakou strukturu účtů vlastně udělat, co nechat offline a co online a ještě pochopit rodinné a nerodinné účty. :-p

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny