Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je to s účty ve Windows 10 ?

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, nainstalovala jsem Windows 10 a prý si mám vytvořit účet s omezenými právy nebo tak něco, prý nemám používat počítač jako správce. A když to udělám, tak to se budu muset pořád přepínat abych něco mohla doinstalovat, dělat aktualizace a tak ? Nebo jak to funguje ? Poradí mi někdo ? V.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže po několika hodinách různých pokusů jsem zjistil, že mohu mít jak lokální, tak i online účet s…
jege 11.05.2019 02:37
jege
Kdykoliv se to dá rozpojit a přejít na lokální účet. toto mě fascinuje: mít thread s desítkami reak…
lední brtník 11.05.2019 06:14
lední brtník
Tak kdybys mi to poradil a stručně vysvětlil hned na začátku, tak jsem to nemusel půl dne zkoušet me…
jege 11.05.2019 22:09
jege
Nelze, OneDrive je synchronizacni disk, na lokale + v cloudu. Kdysi to slo obejit a pripojit OneDriv…
RedMaX 11.05.2019 23:55
RedMaX
Takže každý můj dokument má i MS? To se mi moc nelíbí! A co kdybych smazal nebo přejmenoval složky n…
jege 12.05.2019 22:30
jege
Pokud vim, tak OneDrive ma stale jednu slozku. V te si maximalne muzes vybrat co budes synchronizova…
RedMaX 12.05.2019 22:48
RedMaX
Jak jednu složku? Já je tam mám po instalaci 3 - Dokumenty, Obrázky a Plocha. A když chci odstranit…
jege 12.05.2019 22:57
jege
Bohuzel nedokazu pomoct. Ja mam jednu slozku OneDrive a kdyz jdu do nastaveni - automaticke ukladani…
RedMaX 13.05.2019 05:36
RedMaX
A funguje Ti pak automatická aktualizace, když máš synchronizaci vypnutou? Já když vypnu tuto ochran…
jege 13.05.2019 08:42
jege
Jenze ja mam H:\OneDrive a v te slozce mam podslozky a soubory, ktere jsou vsechny synchronizovany,… poslední
RMX 13.05.2019 10:05
RMX

Takže po několika hodinách různých pokusů jsem zjistil, že mohu mít jak lokální, tak i online účet s libovolným názvem účtu, libovolným názvem složky i libovolným emailem a plynule přecházet mezi online a lokálním typem účtu.

U lokálního stačí založit účet s požadovaným názvem složky, vytvoří se složka, účet lze pak libovolně přejmenovat, ale složka zůstane s původním názvem, který lze jenom velmi obtížně a s nejistým výsledkem změnit. Pak si přejmenuji účet na požadovaný název, pokud je to zapotřebí a připojím k účtu nějaký vlastní email na libovolně doméně. Tím si vlastně vytvořím i MS účet, akorát oficiálně nejsou propojené, ovšem když zadám Připojit s MS účtem, tak se mi lokální účet propojí s MS účtem. Moc valný význam to nemá a slouží to asi hlavně k lepší synchronizaci nastavení a dat. Kdykoliv se to dá rozpojit a přejít na lokální účet. Při propojení s MS účtem se změní i název účtu podle Jména u MS účtu, který se nastaví automaticky podle názvu před @, ale stačí to na https://account.microsoft.com/profile/ opravit a opraví se to i v PC.

Kdykoliv se to dá rozpojit a přejít na lokální účet.

toto mě fascinuje: mít thread s desítkami reakcí, ve kterém usilovně zakládáš ms účet, abys ho pak změnil na lokální.
ten odkaz 365 tipů (pro/proti) jsi asi nečet. a další pro inspiraci.

dále žasnu nad touhou neustále vymýšlet přejmenování už založených účtů. při nevhodném názvu lze založit nový a starý zrušit. jen při delším užívání chápu, že už ho necháš být a přejmenuješ jen uživatele. k tomu jak na změnu emailu.
a možná i frikulínské win10 znají kopírování profilů: control sysdm.cpl,,3 a kopírovat do...
(obrázky převzaty z oblíbeného seriálu o bezpečném nastavení, i když m$ ve win10 naučené postupy zase zahodil a stejně jako ty znovu vynalézá kolo ... / odkaz na další díly)

na závěr první technická - doporučuju v username nepoužívat mezery a diakritiku.
druhá - co nechceš instalovat x-krát a nastavovat od nuly: vyhni se aplikacím, které se místo do programfiles instalují do profilu uživatele.

Tak kdybys mi to poradil a stručně vysvětlil hned na začátku, tak jsem to nemusel půl dne zkoušet metodou pokus a omyl. Na některé odkazy jsem včera natrefil i sám, jiné jsem neviděl, ale dobral jsem se k tomu sám, např. jak změnit email u MS účtu, ovšem pokud je daný název emailu již obsazen, tak těžko dosáhnu shodu mezi názvem účtu, složkou a názvem emailu.

Mimochodem, zjistil jsem, že standardně nastavený MS účet není to pravé ořechové, jelikož netoužím po online synchronizaci VŠECH svých dat, spíše bych chtěl využívat One Drive jako cloudový disk v systému. Možná poradíš, jak toho dosáhnout, aby se data automaticky nesynchronizovala a One Drive by byl jenom jako další disk v systému.

Nelze, OneDrive je synchronizacni disk, na lokale + v cloudu. Kdysi to slo obejit a pripojit OneDrive jako sitovou slozku a pak se to chovalo, jak bys chtel, ale co vim, tak tahle moznost byla zrusena. Takze maximalne najdes mozna nejaky hack, jak to obejit, jestli vubec lze. Ja to dal nezkousel, vyhovuje mi synchronizace.

Takže každý můj dokument má i MS? To se mi moc nelíbí! A co kdybych smazal nebo přejmenoval složky na One Drive, takže by se nesynchronizovali s PC a namísto toho založil nové, kam bych zapisoval to, co chci mít online? To jest vnutit One Drive vlastní synchronizační složky?

Jak jednu složku? Já je tam mám po instalaci 3 - Dokumenty, Obrázky a Plocha. A když chci odstranit třeba složku dokumenty, tak mi to vyhrožuje, že ji odstraní i z PC. A nepomáhá ani její přejmenování na One Dřive, stejně se synchronizuje s Dokumenty na PC. Chci na One Drive smazat stávající složky, které se mají zálohovat a založit nové, kam budu ukládat jenom data, které chci mít online.

A funguje Ti pak automatická aktualizace, když máš synchronizaci vypnutou? Já když vypnu tuto ochranu, tak se vypne i synchronizace a One Drive se chová jak síťový disk a složky Dokumenty/Obrázky/Plocha na One Drive a PC se nesynchronizují, ale mohu do nich zapisovat rozdílné soubory ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru