Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem doporučení komponent

Dobrý den, prosím o doporučení komponent do nové sestavy. Chci koupit bednu, zdroj, desku, paměti a procesor. Grafiku bych koupil až později, buď novou, nebo něco v současnosti prodávané za 5-6 tisíc. Zatím ze staré sestavy vezmu Saphire 7770, pevný disk WD blue 1 terra, koupený minulý rok, k tomu mám nepoužitou licenci win 8 a DVD vypalovačku. Zbytek sestavy je už starý, procesor E2160, zdroj Logic 500W a podobně. Počítač by měl vydržet pouze s doplněním grafiky zase pět až šest let.

Děti hrají hry, World od tanks, Minecraft, žádné GTA 5 nehrozí. Já občas upravuju fotky.

Bednu nechám na dětech, chtějí buď Bitfenix nova nebo Zalman Z1 neo, která je lepší?
Zdroj jsem koukal, že doporučujete Seasonic a Chieftec, v poslední době také Evga 500B, jaký je mezi nimi rozdíl? Líbí se mi Evga, ale nebráním se i jiným.
Procesor včetně levnějšího chladiče bych nejraději I5 Skylake, ten cenový rozdíl proti Hasw. mi přijde už minimální a myslím, že DDR4 jsou lepší volba.
K tomu prosím ještě monitor. Cenu bych viděl bez disku, bez OS, bez GK, včetně monitoru okolo 18 tisíc. Vyšší ceně se nebráním, nižší samozřejmě taky ne. Ale ta vyšší by musela mít důvod. Sestavit by to měl buď známý, v horším případě CZC. Za návrh předem děkuju.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny