Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zajistit správnou synchronizaci audia a videa ve VirtualDubMpeg?

Predem si vyzkousim, jestli pouzity zvukovce vyhovuje vic 48kHz nebo 44,1kHz - proste nahraju aspon hodinu zaznamu v obou rychlostech a podivam se, u kteryho na konci sedi zvuk. Tohle staci udelat pro danou HW konfiguraci jen jednou :-) Potom uz bezne grabuju pomoci VirtualVCR nebo DScaler do MJPEG formatu, vysledek ve VirtualDubu sestriham (= zbavim reklam) a prevedu na Xvid.
BTW: pro grabovani se mi osvedcila skutecna zvukovka, kodeky integrovany na deskach nefungujou vzdycky tak jak bych potreboval. Koupil jsem ve vyprodeji Terratec PCI512 (asi za pet petek) a nemam problemy se synchronizaci, ale mela by fungovat jakakoliv slusna zvukovka.
Jeste jedna vec - dalsi potencionalni problem se synchronizaci muze vznikat, kdyz neni dobrej zdroj signalu (treba i pomackana videokazeta) nebo nestiha pocitac a zacnou vypadavat snimky. Prvnimu se da tezko vyhnout, ale pokud nestiha pocitac, je vhodny zvolit nejakej nenarocnej kodek. HuffYUV neni spatnej, ale zabira moc mista, takze preferuju MJPEG s kvalitou nastavenou aspon na 80.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny