Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Která zákl. deska je lepší

Já se s tvým názorem ztotožňuji. Podstatná je pro mě chlazená napájecí kaskáda, pokud vím, že osadím procesor s větším TDP a hodlám taktovat. A taky počet DC/DC měničů (tedy počet fází) v napájení, minimálně 4 tam musí být.
Toho ostatního mají pak skoro všechny desky dostatek (USB, zvukovka, LAN) a to i ty nejlevnější desky. PCIe 16x slot mají taky všechny. Ostatní sloty navíc jsou už obvykle pro ty, kteří vědí, že je využijí, protože 99% lidí krom grafiky další zařízení do slotů nikdy nepřidají, protože skoro všechno je na USB (TV tunery).
Když jsem nedávno potřeboval novou desku AM3+, váhal jsem nad chipsetem 760, když předtím jsem měl 785G. Rozdíl je především v počtu PCIe linek z chipsetu, tedy kolik dalších PCIe slotů může deska mít. Ve výkonu rozdíl není.

Tedy zjednodušeně - nevidím důvod kupovat desku za 4 litry. To raději vezmu něco za polovičku a ušetřený prachy vrazím do lepšího CPU, nebo do grafiky. Získám tím víc výkonu bez přetaktování a míň problémů (přehřívání, nestabilita).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny