Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zamrzanie pc

ahojteee trapy ma taky problem s pc.
kamarat mi preinstaloval windows.vsetko slo v pohode,postupne mi tam nainstaloval potrebne veci ale povedal ze zvysok mi doinstaluje neskor.bohuzial uz cakam pol roka a nemozem sa mu dovolat :-( ked chcem hrat nejaku hru tak mi zamrzne comp hned ako ju spustim alebo po par minutach hrania.ked pozeram videa tak aj videa mi zamrzaju.ale vsimla som si ze pc mi zamrza len ked je dlhsie zapnuty.ale to by ma tak netrapilo ako to ze neviem co mam doinstalovat :.( prosim poradte mi kdokolvek ..dakujem :.(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
vsimla som si ze pc mi zamrza len ked je dlhsie zapnuty Takze ako, ked zapnes studeny PC a hned spu…
MM.. 03.05.2007 17:44
MM..
noooo pred tym to nerobilo.nazov zakladnej dosky je ASRock 775Dual-880Pro graficky procesor je ATI r…
lucia.16 03.05.2007 17:53
lucia.16
takze ovladace k doske mas tu http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775Dual -880Pro&s=n predpo…
MM.. 03.05.2007 18:27
MM..
vsetko som stiahla aj nainstalovala.a je to este horsie ako to boo :-( ked si pustim napriklad googl…
lucia.16 03.05.2007 20:00
lucia.16
Skus skontrolovat teploty, mal by to vediet aj everest, teplotu grafiky uvidis mozno v tej aplikacii… poslední
MM.. 03.05.2007 23:48
MM..

vsimla som si ze pc mi zamrza len ked je dlhsie zapnuty

Takze ako, ked zapnes studeny PC a hned spustis hru, zamrzne hned, alebo az sa zohreje? Je mozne ze sa to prehrieva, skus odkrytovat bocny kryt (to znizi teplotu v kejse) ci to pomoze. P.S. nemas ten PC v nejakej uzavretej casti stola? Ak ano tak ho odtial vyber.
Ono to moze byt aj HW problem (napr. slaby zdroj apod), pred tou preinstalaciou to nerobilo?

Ak chces nieco instalovat tak v prvom rade ovladace k maticnej doske a ku grafike, mas ich na CD co bolo prilozene k MB a grafike, ale lepsie je navstivit www stranky vyrobcu dosky a grafiky a stiahnut odtial najnovsie verzie. Ak nevies aku mas dosku a grafiku tak si pozri dodaci list alebo pouzi napr. program everest home (everest) a pozri si to tam, potom to sem pripadne napis.
Tiez je dobre nainstalovat DirectX, http://www.microsoft.com/downloads/Browse.aspx?disp laylang=en&categoryid=2 a tam si klikni na "get the latest directx", alebo byva na kdejakych CD k casopisom...

takze ovladace k doske mas tu
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775Dual -880Pro&s=n
predpokladam ze mas Windows XP nie64bit, takze tahat toto
"VIA 4 in 1 driver ver: 4.55s2" kliknut tam na click here, stiahnut a spustit a nainstalit.

najlepsie aj tieto:
"Realtek AC'97 audio driver ver:A3.84"
"Lan driver ver:3.5"
"VIA ComboRAID driver ver:4.30g"

Co sa tyka grafiky tak driver.html
a tam si naklikaj (pravdepodobne mas "Windows XP profesional/home", potom "Radeon", potom "Radeon X300 series" a potom kliknut na to zelene "GO" vpravo dole), asi najlepsie stiahnut cely balik "Catalyst software suite", ak mas pomalu linku tak staci aj ten "display driver", najprv odinstalovat ovladac ktory tam mas teraz (ovladacie panely - pridat/ubrat programy - co tam mas od ATI alebo catalyst? odinstalovat ATI/catalyst software suite prip. ATI / cataolyst driver bude osobitne) a nainstalit to co si stiahla.

Link na directx som uz daval vyssie.

Skus skontrolovat teploty, mal by to vediet aj everest, teplotu grafiky uvidis mozno v tej aplikacii od ATI (alebo klik vpravo dole na ikonku monitora alebo ako to vyzera u ATI).
... pisal som tusim uz vyssie ze podla toho co pises sa to pravdepodobne prehrieva, a to nevyriesis nejakym instalovanim programov.

P.S. inac to sa musi vidiet co to tam mas nainstalovane a v akom stave to je, ak by si urobila cistu instalaciu Windowsov a toho co som pisal vyssie, tak by nemalo nic mrznut ani padat apod. ale neviem ci sa chces teraz pustat do cistej instalacie Windowsov (predtzm odzalohovat data apod) ale uz asi nic ine neostava. Ak bude padat aj po cistej instalacii Win a ovladacov, je pravdepodobne problem v HW (potom sa bude treba pozriet na to zvnutra, prip. vycistit chladice, skontrolovat ci sa tocia vetraky atd prip. vyskusat iny zdroj).
... a tie vetraky a teploty by som skontroloval uplne ako prve...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru