Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezpečné vymazanie dát na mobile.

je to tak v poradku

neda se s tim nic delat a ani by to nebylo zadouci.

cast interniho uloziste, kterou mas pristupnou pres USB v pocitaci muzes samozrejme smazat rucne a i prepsat nulama nejakym PC programem, dalsi casti uloziste jsou /system, ktery se samozrejme vymazat nesmi, protoze je na nem samotny system Android a bez toho by jaksi mobil nefungoval, a jeste je tu cast /data, kam se nahravaji programy, ktere si nainstalujes, ani zde neni zadouci, aby mel uzivatel neomezeny pristup a mohl cokoli libovolne menit, protoze to by znamenalo i mozny pristup viru a kdejakych nezadoucich programu (malware apod.), takze ani tuto cast nulama neprepises.

Proste bud jsi mel ve smartphonu neco citliveho a potom ho rozdupes, jestli uz ho nebudes pouzivat nebo jsi tam nic nemel anebo to neresis a pak ho v klidku prodas.

-----

Jinak moznost kompletniho vymazani samozrejme existuje, obvykle je potreba minimalne custom recovery, muze byt potreba custom bootloader a custom firmware. Popis instalace se pro kazdy mobil lisi a nemusi to byt mozne nainstalovat na vsechny mobily s Androidem. Plyne z toho napriklad konec zaruky, kdyby mel foun mene nez 2 roky. Dohledat musis sam pres Google, casto se tyto veci resi na foru xda-developers.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny