Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou rychlou SD nebo microSD s nejlepším poměrem rychlost/spolehlivost/cena?

To určitě, spolehlivost je na 1. místě, ale teď je na výběr i dost známých značek, za rozumnou cenu, tak nemá smysl výrazně přeplácet. Z druhé strany, MicroSD 32 GB (10) jsem už asi 2x měnil z důvodu náhle smrti a samozřejmě i ztráty dat, u levnější a neznačkovější AData jsem takový problém se spolehlivosti neměl.

Jde mi spíše o to, jestli se vyplatí koupit SDXC 64 GB namísto 32 GB, která je o pár stovek levnější a je SDHC. Abych si nepřiplatil za větší velikost karty a neztratil na rychlosti nebo na možnosti použití, protože třeba u mobilu nemusí být micro SDXC karta vůbec podporována a u NB s integrovanou čtečkou zase může dojít k degradaci rychlosti kvůli staršímu řadiči. Rovněž nevím, jestli microSD v SD adaptéru = SD karta nebo je tam nějaká záludnost, která toto řešení degraduje. Kupovat v dnešní době SD kartu, kterou potřebuji jenom na pokusy se starším netbookem (Asus S101) je pro mě méně výhodné než koupit microSD kartu, v SD adaptéru si s ní pohrát v netbooku a pak ji dát do mobilu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny