Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou rychlou SD nebo microSD s nejlepším poměrem rychlost/spolehlivost/cena?

Potřebuji microSD/SD jako vnější paměť u mobilního telefonu, ale také jako 2. interní disk s Linuxem u netbooku S101, kde je rychlost celkem důležitá: http://pc.poradna.net/q/view/1550331-existuje-neja ky-live-linux-v-cestine?page=r1552876#r1552876. Plánoval jsem koupit 1 ks microSD 32GB Class 10, kterou bych u netbooku vyzkoušel, jestli je výrazně rychlejší než stávající SD Transcend HC 16GB Class 6. Pokud ano, tak bych ji zrovna nechal v netbooku a do mobilu bych koupil další, v opačném případě by v netbooku zůstala stará SD Transcend HC 16GB Class 6 a microSD 32GB by putovala do mobilu.

Podle http://www.digimanie.cz/test-pametovych-karet-sdhc -a-sdxc/5180-27 to ale zas tak jednoduché nebude, SD karty jsou výrazně rychlejší než microSD a najít rychlou microSD kartu za rozumnou cenu je prakticky nemožné. U velké SD karty má zase strach, že ji bude brzdit staré rozhraní, které ale nové karty nemohu pořádně otestovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny