Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nesprávne identifikovanie e-mailov ako spam

Ahoj,
potreboval by som vedieť, či niekto z vás náhodou nepozná aspoň čiastočne účinný spôsob, ako zabrániť označovaniu mojich emailov (ktoré pošlem niekomu inému) za spam. Občas sa to totiž stane a obzvlášť v poslednej dobe sa tento problém stupňuje. Jednoducho je akýkoľvek môj e-mail u niektorých príjemcov označený za spam. Ako som už zistil, deje sa to asi hlavne kvôli mojej IP adrese. Je totiž dynamicky prideľovaná (provider T-Com) a niekedy sa stane, že mi pridelia práve takú, ktorá sa nachádza na blacklistoch napr. SpamCop-u, SpamAsassin-u a pod.
Môj e-mailový klient - Thunderbird - túto IP adresu však vždy vkladá do hlavičky e-mailu, ktorý odosiela na SMTP server. Keď potom e-mail príde k príjemcovi, je spamovým filtrom zachytená moja IP adresa a správa je zrejme automaticky, bez ohľadu na ďalší obsah, vyhodnotená ako spam.

Ak by som e-maily odosielal pomocou webového rozhrania, tak sa moja IP adresa do správy nevloží a správa ani neskončí u príjemcu v zložke spam.

Existuje však nejaké také riešenie, aby som:
1. nemusel odosielať e-maily z webového rozhrania (pre mňa je to dosť nepohodlné, nemôžem si pomôcť :-)
2. nemusel mesačne platiť za pridelenie "pevnej IP adresy" poskytovateľovi internetu?

P. S.: Netrvám na tom, že e-mailovým klientom musí byť práve Thunderbird. Ak viete o nejakom, ktorý IP adresu do hlavičky správ nevkladá, sem s ním. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tu IP adresu do hlavicky ti nevklada ThunderBird, ale odchozi SMTP server a je to standartni soucast…
JR_Ewing 07.05.2007 07:25
JR_Ewing
Ďakujem vám za vaše doterajšie rady. * Čo sa týka podpisu, tak ten som skúšal už aj zrušiť úplne, no…
Majo 2 07.05.2007 13:40
Majo 2
Neprideme. To, co tam postove servre vkladaju je totizto standard, takze ak pouzijes akykolvek smtp…
fleg 07.05.2007 13:45
fleg
Toto ma zaujalo: registrácia domény a hostingu by to riešila? A ako? (Lebo doménu a aj hosting náhod… poslední
Majo 2 07.05.2007 17:32
Majo 2

Tu IP adresu do hlavicky ti nevklada ThunderBird, ale odchozi SMTP server a je to standartni soucast SMTP komunikace. Dalsi moznost proc konci ve spamu muze byt prilis stroha ( pouze nejaky text, nevyrazne barvy vuci pozadi apod. ) vizitka prilozena jako obrazek. Kdyz email navic neobsahuje stranku textu, ale jen informaci: "domluveno, schuzka v nedeli v 8" a k tomu tahle vizitka, temer jiste konci ve spamu.

Ďakujem vám za vaše doterajšie rady.
* Čo sa týka podpisu, tak ten som skúšal už aj zrušiť úplne, no na umiestnenie do spamu to vplyv nemalo. Ba naopak, ešte sa mi zdá, že sa to stáva častejšie
* Vizitku ani nemám vytvorenú a teda ju ani nevkladám do e-mailov
* E-maily posielam v textovom formáte, aby som zabránil zaraďovaniu k spamu a html prílohy im nikdy nedávam (keď - tak zazipované)
* Práveže sa mi stáva skôr to, že dlhšie e-maily spadnú do spamu, krátke sa skoro vždy doručia.

P. S.: Mrzí ma, že som nemohol odpovedať skôr. Ani moje odpovede neberte ako, že som vás odbil. Som rád, že sa mi snažíte pomôcť a dúfam, že na niečo spolu prídeme...

Neprideme. To, co tam postove servre vkladaju je totizto standard, takze ak pouzijes akykolvek smtp server (napr gmail), tak tam bude tvoja ip tiez. Riesenie by bolo keby mas vlastny server, cez ktory odosielas postu alebo aspon pristup na server, ktory ti robi proxy. To nemas predpokladam.
Pripojenia od t-comu pouzivam uz roky a jedina moznost je pevna ip + kombinacia ineho smtp servra ako ich (pre istotu...obcas sa ich smtp dostavaju na blacklisty)...napr spominany gmail.
Dalsia moznost je registracia domeny+hosting (napr u mna;o)) a mas tiez po probleme.
Nic ine nevyhutas.

Toto ma zaujalo:
registrácia domény a hostingu by to riešila? A ako? (Lebo doménu a aj hosting náhodou aj mám).

Keď som skúšal svoje správy odoslať pomocou inej schránky (ktorú používam v spojitosti s tou doménou a hostingom), tak sa stalo to isté. Pri odoslaní na SMTP server sa do e-mailu samozrejme tiež vložila moja IP adresa a mail putoval do spamu.
Keď som skúšal trik, že v tej schránke G-mail nastavím len odosielací SMTP server môjho hostingu, tak sa správu nepodarilo odoslať a server vrátil chybu: Relay not permitted!

P. S: Hosting aj doménu síce mám, ale nemám priamy prístup k nastaveniam toho SMTP servera.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru