Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysoká odezva/ping

Zdravím, už delší dobu mě trápí problém s vysokou odezvou/pingem zejména tedy ve hrách. Když si změřím rychlost přes speedtest vyjede mi obvykle ping mezi 20-50ms, což je skvělé, ale jakmile zapnu jakoukoliv STEAM hru, popř. LoLko tak mi ping ihned vyskočí na 150 - 300, těch 100 by nebylo až tak hrozných, ale v těch online hrách to prostě dělá dost. Při hraní mám vypnuté vše, co by mohlo zatěžovat internet.

Internet připojený přes router (--> WiFi, kterou využívá sestra, občas rodiče - sledování videí, sociální sítě..) - z routeru jde kabel do PC (Za toto se omlouvám, prostě nevím jak to napsat, snad to pochopíte..).
Router: Netis WF2411D
Pokud to pomůže tak používám Win10 64bit.

Po pár hodinách googlování s tím, že snad najdu nějaký fix sem našel návod na to, že jdou v routeru nějak nastavit porty a celkově nastavit to, aby se zlepšil ping právě ve hrách. Nevím co je na tom pravdy tak se ptám Vás.

Jestli by toto opravdu pomohlo ke snížení mé odezvy ve hrách, tak bych pak potřeboval vědět, jak se dostat do routeru, když neznám údaje. Zkoušel jsem údaje z manuálu a i ty co jsou napsané na routeru a snad všechny defaultní údaje přímo od NETISU ale bez úspěchu.

Děkuji předem za všechnu odezvu.

Předmět Autor Datum
Chodi sem lidi, co se vyznaji v sitich, tak treba poradi vic. Router by se mel dat resetovat, snad…
RedMaX 20.02.2016 00:41
RedMaX
Router odpoj od WAN a az potom skusaj sa do neho prihlasovat, aby si vedel ze sa pokusas prihlasovat… poslední
MM.. 20.02.2016 01:54
MM..

Chodi sem lidi, co se vyznaji v sitich, tak treba poradi vic.

Router by se mel dat resetovat, snad i vcetne hesla na tovarni. Urcite to bude popsane v manualu.

Muj soukromy nazor je, ze nakonec rozkopes ten router a koupis nejaky kvalitnejsi, ktery zvladne to co potrebujes, ale teda jeste s tim kladivem pockej, jestli nekdo neporadi neco inteligentnejsiho. :-)

Router odpoj od WAN a az potom skusaj sa do neho prihlasovat, aby si vedel ze sa pokusas prihlasovat do svojho a ne kamsi do providera. Prihlasovacie udaje vie provider resp. ten kto ten router nastavoval, typicky ti ich oznami alebo su napisane na routri zospodu apod. Heslo na wifi ti nastavoval kto? Tak on vie aj heslo do routra :)

Porty s tym nemaju nic spolocne, v prvom rade si ujasni ze kam presne mas vysoky ping, potom si skus pomocou tracert zistit odozvy jednotlivych routrov az po ten dany ciel (nejaka IP alebo domena).

Ovladace si instaloval ktore presne odkial presne? Chipset, LAN atd..
A odinstaluj vsetky antiviry apod a restart a skus to znova.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru