Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovolné drobné grafické změny ve W8.1, hláška platnost licence na Windows brzo vyprší, GIMP 2 a Av

Ahoj všem,

11.2.jsem zapnul notebook, najednou se zobrazila stránka s animovanou ikonou, kde bylo uvedeno něco jako, abych chvíli počkal, že se vše připravuje (už si to přesně nepamatuji). V tu chvíli jsem se lekl, že se mi automaticky nainstalovaly desítky.

Po spuštění se projevilo několik záhadných změn k horšímu, např. změna fontu, změna ikon, veškeré připnuté aplikace na liště i ve startu zmizely, změna barvy stránek "vypínání" a "vítejte" z černé na modrou, a další drobné blbiny.
Avast se též vypnul a nelze zapnout.


Grafický program GIMP přestal fungovat, odinstalace nepomohla

„Zdá se, že používáte GIMP poprvé. GIMP nyní vytvoří složku s názvem „C:\Windows\system32\config\systemprofile\.gimp-2. 8“ a zkopíruje do ní několik souborů. Vytváří se složka „C:\Windows\system32\config\systemprofile\.gimp-2. 8“… Nelze vytvořit složku „C:\Windows\system32\config\systemprofile\.gimp-2. 8“: Permission denied“
Ihned jsem zjišťoval v "tento počítač" verzi OS. Zjistil jsem, že mám stále Windows 8.1 Pro, tak jsem pátral po nainstalovaných updatech, avšak poslední aktualizace proběhla 7.2.

Již týden se mi do toho objevuje okno
"Platnost licence na Windows brzo vyprší, Windows musíte aktivovat v nastavení počítače"
Kliknu na "přejít do nastavení počítače" a nic se nespustí. Všelijaká různá nastavení se vymazaly, jakoby si počítač nepamatoval žádné mé předchozí akce. Vytáhnul jsem si z programu svůj klíč na Windows a pokusil se ho znovu zadat, ale vyskočí "tento kód nefunguje, zkontrolujte ho a zkuste to znovu".

Projel jsem notebook programy Dr.Web, Malwarebytes a ad-aware. Nějaké škodné věci mi to nalezlo, ale bez nějaké kladné odezvy. Jinak NTB běží svižně, žádné neznámé procesy neběží.

Děkuji za návrhy, čím by to mohlo být způsobeno


Windows 8.1 Pro 64bit, Acer Aspire V5-561G. (4GB Ram, I5-4200U)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny