Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jiný chipset DDR4 jako na ZD.

Na beznou kancelarskou praci staci cokoliv, staci se poohlednout po lepsich znackach nez Gigabyte, ktere pritom o skoro nic vic nestoji a vymenit zdroj. Problem je s tim i obcasnym zpracovanim videa, to muze byt narocne. V zasade ale musi kamos rict, co si podtim predstavuje a hlavne jestli pro zpracovani grafiky bude vyuzivat grafickou kartu nebo spis procesor a grafika je jen jako zobrazovadlo.

Protoze pokud je grafika jen zobrazovadlo, staci integrovana a celou sestavu to zlevnuje:

procesor - Intel Core i5-4460
deska - ASUS H97-PLUS - Intel H97
pamet - Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9
chladic - SilentiumPC Fera 2 HE1224
zdroj - Chieftec A90 Series GDP-550C 550W
skrin - SilentiumPC Gladius M20, černá
mechanika - Lite-On iHAS124, černá Bulk
disk - Seagate Desktop HDD - 2TB

Kdyz to postavi takto, tak ma presne za 15K ono pozadovane delo. :-) Samozrejme to ale neni na hry a nani to ani na render videa pres grafickou kartu, to musi vedet on, jestli ji potrebuje nebo ne. V sestave take chybi SSD disk, ale to vidim tak, ze v techto levnych sestavach je to prave ta komponenta, na ktere se da usetrit. Kdyby mel limit o 2,5 tisice vyssi, tak samozrejme bych tam samozrejme SSD dal a to:

CRUCIAL MX200 - 250GB

Dalsi setreni probehlo na HDD disku, kde je na zvazeni dotycneho, zda nevzit WD Black 2TB, ale ten disk je o 1.500Kc drazsi nez ten Seagate Desktop 2TB, vyhoda toho Black je, ze ma 5 letou zaruku, takze se muze vyplatit. WD Purple urcite do bezneho PC nepatri.

---

Pokud by kolega preci jen trval na graficke karte, potom bych to cele stavel asi jinak a spis nez Intel core i3 bych se zamyslel nad procesorem od AMD doplnenym grafickou kartou, ale asi by se to neveslo do 15K, protoze jestli je grafika potreba tak nevidim smysl tam davat nic nizsiho nez Radeon R7 370, ktery je o tisicovku drazsi nez grafika, vybrana tebou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny