Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Diskový server není vidět ve výpisu počítačů v síti (Windows 10)

Pisal som to z mobilu a tam sa mi teda litanie vypisovat nechce.
Pozeram aj dalej, ze si kusek premudrely a pokusas tu trpezlivost vela ludi, ale zatial mas stastny den a este ti odpoviem.
Jeden z najcastejsich dovodov, preco sa dane pc nevidia na sieti je, ze okna maju nejednoznacny pristup k funkcii local mastra v ramci zdielania na sieti, takze sa pomerne casto stava, ze sa na sieti hra na local mastra viacero pc. Riesenim je mat na sieti poriadneho local mastra s vysokou priroritou, ktory "prekrici" ostatnych, v mojom pripade toto relativne spolahlivo vzdy robit Samba.
Na sieti sa vtedy produkuje takyto bordel.

[2016/02/29 06:45:57,  0] nmbd/nmbd_incomingdgrams.c:process_local_master_announce(308)
  process_local_master_announce: Server PC-ZUZKA at IP 192.168.2.16 is announcing itself as a local master browser for workgroup MSHOME and we think we are master. Forc
ing election.
[2016/02/29 06:45:57,  0] nmbd/nmbd_become_lmb.c:unbecome_local_master_success(148)
  *****

  Samba name server PORIADIE has stopped being a local master browser for workgroup MSHOME on subnet 192.168.2.2

  *****
[2016/02/29 06:46:14,  0] nmbd/nmbd_become_lmb.c:become_local_master_stage2(395)
  *****

  Samba name server PORIADIE is now a local master browser for workgroup MSHOME on subnet 192.168.2.2

  *****
Nepises, co ti robi server, ak je to nejake NASko, tie bezia skoro vsetky na linuxoch a robia local mastra spolahlivo, castokrat sa vsak da tato funkcia vypnut v menu, alebo nie je defaultne zapnuta.
Btw odpoved si uz dostal, pretoze tvoj problem podla popisu bol, ze nevidis root folder na sietovom disku a ze si musis namapovavat jednotlive zlozky rucne.
Moja odpoved bola najst si server podla hostname alebo IP a tento odkaz si dat na plochu a potom cez ten odkaz sa vzdy dostanes do root foldru daneho servera, takze ak ti toto nestaci potom uz fakt neviem, co tu od nas pozadujes.

A nabuduce poprosim suchat viac nohami a menej sa tu navazat do ludi, co tu uz nieco dokazali za tie roky...na rozdiel od teba.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny