Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem COM Surrogate - W10 Home

Pri W10 1511 Home, ak kliknem na súbor (napríklad na doklad MS Word), vlastnosti - odstrániť vlastnosti a osobné údaje, vyskočí na monitore hlásenie; "akciu nie je možné dokončiť lebo súbor je otvorený v programe COM Surrogate". Ak COM Surrogate zatvorím v Správcovi úloh, síce zmiznú okná s hlásením, ale vlastnosti dokumentu sa nedajú odstrániť.

Pozn.: OS W10 bol skontrolovaný na škodlivý kód forenzne z ext.média ale aj v gr.prostredí Windows. Neobsahuje rootkity, malicious, špinavé cookies, ale ani problémy s CLSID v kľúčoch Registrov. Systém je čistý.

Autoruns.exe nevykazuje načítanie oboch knihovní x32/x64 dllhost.exe.

Com Surrogate sa spustí výhradne(!) pri manuálnom odstránení Vlastností súboru. (V MS Word, napríklad *.doc,*.dotm). Zakaždým sa Com Surrogate okamžite zase zatvorí. Mám subjektívny dojem, že vývojári pri 1511 niečo úmyselne sprznili.

Knihovňa dllhost.exe nebeží nonstop na pozadí, nezaťažuje procesy, CPU poskakuje v rozhraní 0-1%, RAM je na normále (cca 25%)

Tu je grafické zobrazenie problému:
http://www.tenforums.com/general-support/31943-com -surrogate.html

Nepomohlo pod Linuxom v Midnight Commander nahradenie oboch čistých knihovní dllhost.exe z druhého (z mojej mašiny) na ktorej je OS w10 Pro.

Stretol sa s týmto niekto pri OS W10 x64 Home? Aké navrhujete opravné riešenie?

S pozdravom.

Na zive.cz problém v mojom dopyte nebol vyriešený.
http://www.zive.cz/poradna/w10-problem-s-com-surro gate/sc-20-cq-574433/default.aspx?consultanswers=1

Předmět Autor Datum
COM Surrogate je len sprostredkovatel spustenia nejakého procesu/služby,ktorá je naviazaná na progra…
audax 28.02.2016 13:59
audax
Si úplne vedľa. Nevyznáš sa v systémoch. Ale snaha bola zamudrovať. Balík MS Office s odstránením o…
Nuda 28.02.2016 14:17
Nuda
ty zasa melieš úplne od veci,máš problém s com surrogate alebo s odstraňovaním osobných/užívatelskýc…
audax 28.02.2016 14:22
audax
Nedokážeš pochopiť písaný text? Jedná sa výhradne o odstránenie osobných údajov v uložených súboroc… poslední
Nuda 28.02.2016 14:33
Nuda

COM Surrogate je len sprostredkovatel spustenia nejakého procesu/služby,ktorá je naviazaná na program,ktorý dotyčný program/službu spúšťa,pokial je s dokumentom spojené nejaké makro/interaktívny doplnok,tak com sg sa spustí práve kvôli tomu doplnku,takže chybička krásy je v samotnom ms office súbore,tam musíš pozrieť,z akého dôvodu ms word dokument vyžaduje spustenie COM/COM++ súčastí.....nie nezmyselne nahrádzať neštandartnými postupmi systémové súbory......

Si úplne vedľa. Nevyznáš sa v systémoch. Ale snaha bola zamudrovať.

Balík MS Office s odstránením osobných vlastností v prípade uloženého súboru na disku s problémom absolútne nesúvisí. Preto som písal doklad Word, iba ako názorný príklad, kvôli lepšiemu pochopeniu. Capíšto Italiáno?

pozn: Ani u iných súborov, napr. video, usw., sa nedajú odstrániť osobné vlastnosti.

ty zasa melieš úplne od veci,máš problém s com surrogate alebo s odstraňovaním osobných/užívatelských vlastností zo súboru ? v office na to napr. existuje jedna blbuvzdorná položka-odstrániť údaje o užívatelovi pri uložení.....u iných samostatné programy-pluginy,problém s com surrogate a spol je o niečom úplne inom.....

Nedokážeš pochopiť písaný text?

Jedná sa výhradne o odstránenie osobných údajov v uložených súboroch na disku. Ak sa pokúsim manuálne odstrániť vlastnosti súboru, okamžite vyskočí program COM Surrogate a spustí sa príslušná knihovňa na pozadí.

Ak v Správcovi ukončím proces COM Surrogate, zmiznú skriptové okná, aj sa zároveň zavrie príslušná knihovňa. Alebo naopak.

Link máš hore priložený, ako proces vypadá na monitore.

Podotýkam, že problém sa objavil vo w10 Home po veľkej novembrovej na 1511.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru