Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem COM Surrogate - W10 Home

Pri W10 1511 Home, ak kliknem na súbor (napríklad na doklad MS Word), vlastnosti - odstrániť vlastnosti a osobné údaje, vyskočí na monitore hlásenie; "akciu nie je možné dokončiť lebo súbor je otvorený v programe COM Surrogate". Ak COM Surrogate zatvorím v Správcovi úloh, síce zmiznú okná s hlásením, ale vlastnosti dokumentu sa nedajú odstrániť.

Pozn.: OS W10 bol skontrolovaný na škodlivý kód forenzne z ext.média ale aj v gr.prostredí Windows. Neobsahuje rootkity, malicious, špinavé cookies, ale ani problémy s CLSID v kľúčoch Registrov. Systém je čistý.

Autoruns.exe nevykazuje načítanie oboch knihovní x32/x64 dllhost.exe.

Com Surrogate sa spustí výhradne(!) pri manuálnom odstránení Vlastností súboru. (V MS Word, napríklad *.doc,*.dotm). Zakaždým sa Com Surrogate okamžite zase zatvorí. Mám subjektívny dojem, že vývojári pri 1511 niečo úmyselne sprznili.

Knihovňa dllhost.exe nebeží nonstop na pozadí, nezaťažuje procesy, CPU poskakuje v rozhraní 0-1%, RAM je na normále (cca 25%)

Tu je grafické zobrazenie problému:
http://www.tenforums.com/general-support/31943-com -surrogate.html

Nepomohlo pod Linuxom v Midnight Commander nahradenie oboch čistých knihovní dllhost.exe z druhého (z mojej mašiny) na ktorej je OS w10 Pro.

Stretol sa s týmto niekto pri OS W10 x64 Home? Aké navrhujete opravné riešenie?

S pozdravom.

Na zive.cz problém v mojom dopyte nebol vyriešený.
http://www.zive.cz/poradna/w10-problem-s-com-surro gate/sc-20-cq-574433/default.aspx?consultanswers=1

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny