Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak nejlépe zazálohovat uživatelská data na PC?

Po dlouholetém bezproblémovém používání domácího i firemního PC bez zálohování (sypu si popel na hlavu), jsem se nakonec rozhodl chovat trochu odpovědněji a konečně začít zálohovat uživatelská dat. Problémem je, že pořádně nevím, co všechno a kde na PC je rozházeno, takže bych potřeboval poradit, co vlastně mám zálohovat, abych v případě potřeby to mohl rychle najít a obnovit.

Systémová data ani tak nepotřebuji, v případě potřeby si nainstaluji čistý systém nebo použiji systémovou Recovery, jde mi jenom o uživatelská data, ale chci tam mít i všechny uživatelské nastavení programů, poštu, historii chatů Skype, Viberu, Telegramu a pod.

Jak to provést co nejjednodušeji a kvalitně? Místo na externím disku a čas neřeším, teď mi jde o hrubou zálohu, později data vyfiltruji a budu je dělat systematičtěji a elegantněji.

Zatím jsem vyzkoušel RoboCopy a Zálohování na Windows XP, ale není to úplně ono, RoboCopy některé soubory vynechává a tápu v parametrech nastavení, Zálohování na Windows XP zase neumožňuje přístup do výsledného souboru jako disku, jenom má režim obnovení a taky mám trochu strach, co v případě poškození výsledného souboru, jestli budou vytáhnout jednotlivé soubory.

Chystám se vyzkoušet Cobian a Acronics, popřípadě další programy, ale napadlo mě, jestli by to nešlo vyřešit nabootováním nějakého online Linuxu a jednoduchého zkopírování disku na externí disk.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny