Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno MT, Twist, T-Mobile a zruseni presmerovani

Staleho zdravi preji. Nastinim svuj problem:
Mam stoletou SIMku (cca deset let) jeste od Paegasu (Twist, nikolivek tarif), narvanou (nyni) v Nokii 6021. Straslive me irituje, ze se mi dalsi prichozi hovor (pri probihajicim volani) automaticky presmeruje na zaznamnik (preferoval bych "pridrzeni" hovoru). V menu telefonu to po zadane deaktivaci vyhlasi chybu, na podpore (4603) to volbu sice "vezme", ale s nulovym efektem (totez pri pokusu o vypnuti zaznamniku). Do teto problematiky moc nevidim (telefon pokladam za nutne zlo), tak se ptam, je-li na vine fosilni SIMka, mluvici kost ci ja. Poradi mi nejaky skalni telefonista? Predem dik za pripadne odpovedi.

Předmět Autor Datum
chyba může být (spíše reálně je, s ohledem, že to nefunguje ani přes 4603) u operátora. Zkus se doml…
touchwood 10.05.2007 22:43
touchwood
ať tě nepovažuje za mobilního imbecila Mno, tohle presne nejspis budu :-p. Dik za odpoved, nejak js…
mif 10.05.2007 22:45
mif
U dávných SIM (teda spíš dávno přidělených čísel) musí možnost přehazování na telefonu povolit operá…
Rce 11.05.2007 01:09
Rce
Týká se to hlavně služeb: Druhý hovor, přesměrování, inkognito. Ano, presne o to mi jde. Ta SIMka j…
mif 11.05.2007 09:56
mif
Toz teda jak sedlaci u Chlumce. Inteligent na hot line mi prozradil, ze stare typy SIMek tuto volbu…
mif 11.05.2007 10:58
mif
To je blbec. V tomto případě vůbec nezáleží na SIM, ta nemá co podporovat. Tyto funkce musí hlavně p…
Rce 11.05.2007 11:52
Rce
Nehodlam vrazet prachy do zhuverilosti (navic by mi nejspis propadl kredit) Kredit by ti nepropadl,… poslední
anarchist 11.05.2007 13:38
anarchist

U dávných SIM (teda spíš dávno přidělených čísel) musí možnost přehazování na telefonu povolit operátor. Zavolej na jejich hotline, možná budeš mít štěstí, že pochopí, co po nich chceš (už to málokdo ví, že když ještě byly SIM karty ze dřeva, bývalo vše bloklé na ústředně a dodnes tak zůstalo). Když teda budeš mít štěstí na znalého pamětníka, tak udělá: Buch, buch Enter a půjde ti to.

//Edit: Týká se to hlavně služeb: Druhý hovor, přesměrování, inkognito.

Toz teda jak sedlaci u Chlumce. Inteligent na hot line mi prozradil, ze stare typy SIMek tuto volbu vubec neumoznuji a potutelne doporucil vymenu za superextramoderni typ novy (s novymi funkcemi, ktere jsou mi akorat tak ku ho*nu). Nehodlam vrazet prachy do zhuverilosti (navic by mi nejspis propadl kredit), tak se s presmerovanim smirim (za podpory Jenika Chodce). Zucastnenym dekuji a oznacuji "vyreseno".

To je blbec. V tomto případě vůbec nezáleží na SIM, ta nemá co podporovat. Tyto funkce musí hlavně podporovat telefon a v velehlavně to musejí podporovat na ústředně. Dřív to totiž nepovolovali na hned ústředně, protože za povolení služeb chtěli peníze. Když to pak učinili zadarmo, aktivovali to rovnou všem novým zákazníků. A na staré se tak nějak pozapomnělo.

Nehodlam vrazet prachy do zhuverilosti (navic by mi nejspis propadl kredit)

Kredit by ti nepropadl, není k tomu žádný důvod.
Co se týče platby, když narazíš na někoho rozumného za pultíkem, hodíš s ním řeč, tak do systému zanese "softwarově znehodnocena" a bude to grátis. A nebo na ně tlač, že karta náhodně zlobí (a to ve více telefonech), ať nedělaj tlaky a daj ti novou. Většinou to nedá ani moc přemlouvání, obzvlášť když ta karta není nejmladší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru