Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kopírování fotek z fotoap. do PC

Když kopíruji fotky z fotoaparátu - Canon EOS 350D - do PC, tak se mi neobjeví průvodce,musím pokaždé nejprve dobít baterii. Aparát vypnutý připojím k PC, potom ho jen zapnu. Nemám ten fotoap. ještě nějak nastavit? Z návodu jsem to nevyčetla. A ještě jeden dotaz - fotím na max. rozlišení 3456x2304, abych měla co nejkvalitnější snímky. Když to vypálím na CD, vede se mi tam tak 200 fotek. Dělám to správně? Máte někdo svůj osvědčený postup? Poraďte mi prosím.:-( Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ve Windows XP (možná to funguje i jinde) jsem žádný soft na vytahování fotek z foťáku (už asi z pěti… poslední
Kráťa 14.05.2007 06:43
Kráťa

Ve Windows XP (možná to funguje i jinde) jsem žádný soft na vytahování fotek z foťáku (už asi z pěti různých) nikdy nepotřeboval. Prostě se připojí foťák, ten se zobrazí jako další disk a je to.
Co se týče ukládání, vyfotit to na to nejlepší, ale pak si to dávkovou konverzí zmenšit. Rozlišení 3000 odpovídá monitoru tak 80 cm a to asi nemáš. Pokud to zmenšíš třeba na 1024xněco, ušetříš značně místa a ještě to bude dost velké.
Na zmenšení třeba padesáti fotek naráz během pár minut je dobré, použít dávkovou konverzi. Jak se to dělá třeba v programu Irfan View (umí to i jiné), najdeš na
http://krata.bubakov.net/tipy-triky-finty/navody/d_ konverze/d_konverze.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru