Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Který počeštěný Linux lze nabootovat z disketové mechaniky?

Známá mne požádala o zprovoznění 15 let starého notebooku, který neumí bootovat z USB a ohledně optické mechaniky pozná jen ty, jež mají jakýsi i-linkový konektor (ty u nás už nejsou k sehnání).

Přestože je ten notebook starý a má jen 0,5 GB RAM, tak s ohledem na vybavení SSDiskem je poměrně svižný. Známá na něm měla XP-čka, která jí však odešla a vzhledem k jejich ukončené podpoře bych je už ani nedoporučoval.

Z uvedených důvodů jsem našel nějaký Linux bootovatelný z FDD (konkrétně Puppy Slacko) a ten jsem tam nějak horko těžko přes floppy mechaniku nainstaloval (Linux moc neumím). Chodí bezchybně, ale bohužel jsem k němu nenašel žádný český languepack (na kterém známá trvá).

Z počeštěných user friendly Linuxů použitelných na starých strojích mne zaujal Slax, ale k němu jsem nenašel možnost instalačního bootování z FDD. Stejně jako u X/L-ubuntu.

Proto se zdvořile ptám, zda taková možnost u Slaxu (popřípadě u jiných distribucí určených pro staré stroje) vůbec existuje, případně ještě lépe, zda neexistuje varianta univerzálního spouštění instalačních CD/DVD a USB-FD prostřednictvím disketové mechaniky. V tomto směru jsem zkoušel různé disketové Boot-managery, ale bez výsledku).

Předem díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny