Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prach v PC

Ahoj,
Moje PC je ještě v záruce a potřebuju vyčistit větráky a vnitřek PC,(prach)jsou schopni to odborně udělat na počkání?v servisu?kde je kupované PC?Děkuji za odpověd(sám si na to netroufám a poškozením etikety-plomby zaniká záruka)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Reaguji .... i v TESCU je možné koupit počítač a reklamační podmínky jsou tam obvykle nesrovnatelně…
StanB 13.05.2007 22:44
StanB
Požadovat vyčištění? Docela dobrej fór. Podle zákonů a norem v Čr je PC bráno jako spotřební elektro…
warbros 13.05.2007 23:02
warbros
To se mi nezdá. Na to abych se mohl hrabat v PC nepotřebuju žádné zkoušky, jelikož tam mně nemůže ni…
MaSo 13.05.2007 23:12
MaSo
Kopniaka můžeš dostat i od desky, JIMHO.
Fuente 13.05.2007 23:27
Fuente
No, možná od těch kondů tam, ale i tak se mi to zdá nepravděpodobné, vždyť je tam max. 12V...
MaSo 13.05.2007 23:35
MaSo
Už jsem jednou bombu dostal, ale nevím konkrétně od čeho.
Fuente 13.05.2007 23:37
Fuente
Ja bych rek', ze jsi nachytal par volnych elektronu na tesilkach a pak se vybil pres case do "koliku… poslední
mif 15.05.2007 17:43
mif

Reaguji .... i v TESCU je možné koupit počítač a reklamační podmínky jsou tam obvykle nesrovnatelně příznivější než v "garážové" firmě ....... prostě obvykle přijdeš, vysvětlíš ... slečna pochopí/nepochopí, event. zavolá . a obvykle ,pokud je nástin nefukčnosti, tak bez problému vymění, ale .... sestavy obvykle nic moc.
Tvůj problém (zalepené pc etiketami jsem už neviděl ani nepa.) Pokud PC hučí a jeví se tak, že je ho potřeba čistit a je na to PC záruka a je tam "plomba" tak odnést a POŽADOVAT vyčištění, opravu , údržbu .... prostě podle kupních podmínek.

Požadovat vyčištění? Docela dobrej fór. Podle zákonů a norem v Čr je PC bráno jako spotřební elektronika. Lepší výrobci upozorňují že zařízení nesmí být použito v prašném prostředí, ti horší se až v případě potřeby odkazují na normmy. Jinam řečeno prach uvnitř PC je způsoben uživatelem, nikoliv vada PC a tak tento problém není důvod k reklamaci. Ale samozřejmě za poplatek to vyčistit jde, dnes už to nabýzí kde kdo. A na tu pečeť ( v případě že je vylepena) bych si opravdu dal pozor. Dnes už prodejci vědí že ze zákona na něco takového nemají právo, ale po poškození pečeti argumentují neodborným zásahem. V ČR existuje vyhláška (tuším 50/78)kde zasahovat do eln. zařízení smí pouze osoba s patřičným oprávněním (zjednodušeně řečeno), která svoji znalost prokazuje zkouškami. Takový člověk skutečně může do PC zasahovat, ale ruku na srdce, každý kdo tyto zkoušky má a nerozumí PC, se do PC nepodívá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru