Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem router vs. swich

Mám taký problém, kúpil som si switch aby som si súčastne mohol zapojiť k internetu moju PS4 spolu s počítačom, len je tu menší problém po pripojení do switcha a zapojenia oboch zariadení ide internet tragicky pomaly. Neviem kde môže byť problém lebo keď zapojím sieťový kábel priamo z routera do jedného alebo druhého zariadenia ide internet normálne. Mám internet Magio Internet XL 10mbit čo nie je nič moc ale v mojom okolí nie je možnosť optiky ale myslím že na online hranie na PS4 a internet na PC by to malo stačiť. Magio box+router mám na opačnom konci domu a notebook a ps4 na podkroví aby ste vedlei, že prečo jednoducho obe zariadenia nezapojím priamo do routera. Vopred ďakujem za rady.

P.S: Nebol by vhodnejší router? Aj keď nie som si istý či na router od telekomu môžem pripojiť ďalši router a z toho rozdeliť na notebook a PS4.

Předmět Autor Datum
Jestliže router máš, jak píšeš, je další router nesmysl. Switch je správně. Pokud je to pomalé, tak…
touchwood 23.03.2016 08:25
touchwood
Je mi to jasné, že nemôžem od linky 10/1 čakať rýchlosť ako od optiky 500/50 alebo pod.....ale naoza… poslední
lucOnajs1 23.03.2016 08:32
lucOnajs1

Jestliže router máš, jak píšeš, je další router nesmysl. Switch je správně.

Pokud je to pomalé, tak musíš říct JAK pomalé. Protože nemůžeš čekat, že obě zařízení budou v jednom okamžiku stahovat 10Mbit. Další problém je, že máš asymetrické připojení 10/1Mbit, takže pokud na jednom stroji budeš uploadovat, tak druhý nestáhne skoro nic, protože mu zahlcený upstream bude blokovat potvrzování přijatých paketů (TCP ACK).

Je mi to jasné, že nemôžem od linky 10/1 čakať rýchlosť ako od optiky 500/50 alebo pod.....ale naozaj tá rýchlosť po pridaní swichu sa zmenšila na takú úroveň, že mi na notebooku ledva načítalo stránku...a pri tom PS4 nič nesťahovala keď som nepriamo zapol do notebooku alebo do ps4 tak rýchlosť išla primerane k tým 10mbit do úvahy beriem, že sa na tom pozerajú cez magio HD kanály atď. osobne problém vidím v tom swichy

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru