Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nekonečné Data Aplikací

Na Windows Vista Home jsem se setkal s mnohonásobně vloženou složkou Data Aplikací, která prakticky znemožňuje otestování PC antivirem a souborové zálohování. Prostě v složce Document and Setings/Uživatel/Local Settings/ je kvantum složek nulové délky s abecednočíselným označením v složených závorkách, pak pak jdou složky s názvy programů a složka Data Aplikací, kde je zase kvantum složek nulové délky s abecednočíselným označením v složených závorkách, složky s názvy programů a složka Data Aplikací a tak to jde až do cca 30. kolena. Co s tím a jak to opravit? Kasperský Rescue Disk si na tom vylámal zuby, při maximální úrovni testování hlásil potřebu 10 dní, při standardní pak 2 dni, ale stejně se po 1.5 dni zasekl a vyhodil chybovou hlášku. Robocopy to žvýkal týden, dokud jsem to neukončil a zálohová složka měla jenom cca 1.5 GB, i když na disku je cca 300 GB dat. Ovšem její odstraňování Průzkumníku a Total Commanderu bylo kvůli chybovým hláškám nemožné, přes linuxový Dolphin to trvalo několik desítek minut.

Podle některých informací z Internetu se jedná o debilní vlastnost systému (junction?): http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=1864&t=114279 0 a celou složku lze beztrestně smazat, jiní zase píší, že se jedná o řádění viru http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=1864&t=124311 2&start=0&st=0&sk=t&sd=a a musí se na to pustit AdwCleaner a MBAB Free.

Než se do mě zase někdo pustí, že zahlcuji poradnu, zopakuji, že čistím a zálohují několik starších PC, na kterých se 5-10 let pracovalo a žádné zálohování a hloubková kontrola se nedělala. Důvody jsou osobní a k danému problému nemají žádný vztah.

Předmět Autor Datum
Osobní otázka. Proč to prostě nepřeinstaluješ, proč se s tím takhle moříš? Co tě vede k tomu zachova…
Fair-Play 31.03.2016 11:37
Fair-Play
Tak právě tohle PC je hlavní a mám tam všechno to, o čem píšeš, ale to by nebyl hlavní problém. Tím…
jege 31.03.2016 12:05
jege
Dost programů má vlastní systém zálohy jejich nastavení i vytvořených dat. Když je nemají tak se dá…
Fair-Play 31.03.2016 12:17
Fair-Play
Dělal, ale neuklízel a nezálohoval. Něž zkoumat každý program a složku na PC, co se kde nachází a co…
jege 31.03.2016 12:26
jege
kontrolu disku znáš?
lední brtník 31.03.2016 23:15
lední brtník
Nejenom znám, ale občas i používám, ovšem nechápu, jak to může vyřešit můj problém, pokud je souboro…
jege 01.04.2016 10:03
jege
rekurzivní oříšek Oříšky řeší na různých místech: http://www.sevenforums.com/general-discussion/115…
karel 01.04.2016 10:07
karel
V ČR tento problém nikdo neřešil? Angličtina v uvedených odkazech je dost specifická a Google Transl…
jege 01.04.2016 10:56
jege
Něco málo v CZ taky najdeš: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=1864&t=114279 0 http://www.jiribrej…
Machr55 01.04.2016 13:02
Machr55
Ten první odkaz jsem již četl a dokonce jsem jej uvedl hned v dotazu, ale tam radí jenom natvrdo sma…
jege 01.04.2016 14:28
jege
Nikdo se s tímto problémem nesetkal? Zkoušel jsem i Junction Box z junctionbox podle návodu na http:… poslední
jege 13.04.2016 18:47
jege

Osobní otázka. Proč to prostě nepřeinstaluješ, proč se s tím takhle moříš? Co tě vede k tomu zachovat na těch PC původní systém v katastrofálním stavu a plýtvat časem i energií na jeho uvedení do normálního stavu? To by mě celkem zajímalo.
Pochopil bych to u PC které aktivně používáš, máš ho nastavený podle svého, je tam spousta programů které máš také vyladěné atd ale toto...to je masochismus::)

Tak právě tohle PC je hlavní a mám tam všechno to, o čem píšeš, ale to by nebyl hlavní problém. Tím jsou data, která jsou tam různě rozházená a která nejdříve musím zazálohovat. Přeinstalovat PC plný uživatelských dat a všechno smazat by byla datová sebevražda, různé zálohovací programy typu Acronis problém neřeší, jelikož zazálohují i daný stav a po obnovení budu tam, kde předtím.

Dost programů má vlastní systém zálohy jejich nastavení i vytvořených dat. Když je nemají tak se dá alespoň zjistit, kam data ukládají a odtud si je zazálohovat. Psal si že na těch PC nikdo 5 - 10 let nedělal tak jsem jaksi předpokládal, že nejde o aktivně používaný PC.

V ČR tento problém nikdo neřešil? Angličtina v uvedených odkazech je dost specifická a Google Translator ji překládá jako hotentočtinu. Dá se z toho něco pochopit, ale je to spíše v obecní a intuitivní rovině. Pochopil jsem, že to není žádný vir, ale problém Windows, který obsahuje ne moc kvalitní kousek programu a namísto jeho kardinálního vyřešení prostě jenom omezili uživatelská práva pro určité složky. Pokud je uživatel nebo nějaký program znovu povolí a odblokuje, je problém na světě a Data Aplikací se budou postupně zanořovat stále víc.

Nepochopil jsem úplně, jak problém vyřešit, někdo navrhuje program Junction Box, který je nějak nutné nastavit a který u někoho nefungoval, další zase řadí omezit uživatelská práva u některé/některých složky/složek a problém se prý vyřeší nebo se pak ještě musí něco smazat?! Prostě guláš a u tak citlivého zásahu do OS by bylo zapotřebí mít jasno v tom, co vlastně provádím.

Ten první odkaz jsem již četl a dokonce jsem jej uvedl hned v dotazu, ale tam radí jenom natvrdo smazat, což se mi nějak nezdá a netuším, jestli se přitom nesmažou i nějaká nastavení programů a uživatelská data. Rád bych chápal, co vlastně dělám nebo měl aspoň přesný popis, co mám udělat.

Mimochodem, u Robocopy zálohy na externí disku to ani nešlo kvůli příliš dlouhým názvům složek smazat, musel jsem je po jedné přejmenovat a až pak smazat, což mě asi u 3. zanoření přestalo bavit a nabootoval jsem Kaspersky Rescue Disk a smazal daný adresář Data Aplikací přes linuxový Dolphin, což ale také trvalo několik desítek minut.

Nikdo se s tímto problémem nesetkal? Zkoušel jsem i Junction Box z junctionbox podle návodu na http://www.sevenforums.com/general-discussion/1151 49-stop-application-data-folder-replicating.html, ale ten si při záloze vylámal zuby kvůli příliš dlouhým názvům složek a načtení doporučeného nastavení také nefungovalo, asi kvůli jiné jazykové verzi. Podezřívám, že daný program je vhodný jenom anglickou verzi Windows.

Zkoušel jsem i danou složku jednoduše smazat, jak to radili na Žive, ale zarazilo mě, že má 5 GB, tak jsem ji dal obnovit z Koše, ale z 5 GB najednou bylo 10 GB, pak 15 GB, tak jsem to zastavil a obnovil komplet disk z Acronis zálohy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru