Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno FAT32 nebo NTFS na externím zálohovacím disku?

Řeším, jaký systém je pro zálohovací disk vhodný, jestli mohu ponechat stávající FAT32 nebo naformátovat externí disk na NTFS. Jelikož byl tady doporučen i exFAT, tak řeším, jestli není třeba pro mé účely vhodnější než NTFS.

O výhodách interního disku v boxu a rizicích standardních externích disků vím a vlastním 2.5` WD Red v boxu, ale sháněl jsem jsem externí box s HW přepínačem ochrany zápisu a našel jsem jenom hotový externí disk: http://pc.poradna.net/q/view/1578783-externi-disk- nebo-box-na-disk-s-prepinacem-ochrany-proti-zapisu

Hodnocení ohledně spolehlivosti a cenové výhodnosti je celkem sporné, běžný 1TB externí disk stojí kolem 1.500 Kč, kvalitní 1TB interní disk s boxem stojí cca 2.500 Kč. Pokud namísto 1TB interního disku a boxu za 2.500 Kč investuji o 500 Kč víc a zakoupím si 2x 1TB běžný externí disk, na kterých budu mít 2x zálohu svých PC a budu je držet na různých místech, tak nejenom získám vyšší bezpečnost záloh, ale i větší mobilitu. Těžko budou mít 2 ks běžných externích disků na 2 různých místech vyšší pravděpodobnost současného zničení nebo selhání než 1 ks interního disk v boxu, nemluvě o tom, že svá data budu mít současně přístupná na 2 různých místech bez zbytečného přenášení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny