Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SW oprava externího disku

Data pro jistotu nekomprimuji.
data automaticky komprimuje acronis, jako všechny imagovací softy. nevybavuje se mi, že by to šlo na bootovacím médiu zakázat.

Který screen z testdisku je správný?
http://pc.poradna.net/file/view/25726-testdisk2-jp g - třeba tento, ať je jasnější o kterých discích je řeč.

- disk sda = 320gb = c: 290gb + d: 7gb
- disk sdb = 1tb = f: skutečných 931gb
na f: se zapisovala záloha, takže pád acronisu není vinou úsporného režimu řadiče, ale kvůli chybě souborového systému na f:
chyby souborového systému mohou vzniknout nekorektním odpojováním disku v minulosti, neřešené chyby se dále řetězí. anebo běžícím antivirem pod windows, který se plete zálohovacímu softu do cesty. nebo se pod windows probere naplánovaná úloha, která chce taky přistupovat k f:
u boot acronisu půjde jen o první chybu.

když záloha spadla, první starostí nemělo být mazání obsahu na f: (masívní zápisy do mft), ale spuštění kontroly a opravy toho disku. buď z hirens xp, nebo aspoň z nouzového režimu pc.
podle toho popisu a pravděpodobné příčiny bych považoval všechna data na f: za ztracená. i kdyby se soubory podařilo obnovit, myslím že nebudou mít korektní obsah.

- zobrazit smart stav disku, jestli nemá problémy a sám nepřispívá k chybám.
- znovu naformátovat f:
- nechat běžet memtest, těch katastrof je u tebe nějak moc.
- ještě se mi zdál dobrý nápad ten níž doporučovaný hdd regenerator, ale po rozkliknutí ceny už to tak skvěle nevidím. chybné sektory vyřadí a přemapuje pomalý formát ve windows. disk s rostoucím počtem chyb (smart i chkdsk) nepatří za drahé peníze opravovat, ale reklamovat nebo vyhodit.

ps: naučit se sejmout okno alt+printscreen. když už malování, tak v něm zmenšit výchozí 2mpx bílé pozadí na malý čtvereček 100x100px. nebo inteligentnější irfanview.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny