Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SW oprava externího disku

U bootable Acronisu lze při zálohování podrobně nastavit parametry zálohy, včetně různého stupně komprimace nebo zálohu nekomprimovat.

Při chybě zálohování to opravdu spíše vypadalo na nedostatek místa na cílovém disku, i když podle mých výpočtů tam cca 5-10 GB měla být rezerva, ale ve 4 ráno to člověk nemá moc náladu zkoumat a jenom vypnout PC a podívat se na to ráno. Bohužel právě to vypnutí PC v bootable Acronisu moc dobře nefunguje, dojde jenom k restartu PC a tím i aktivaci externího disku, byť po ukončení zálohování umí PC normálně vypnout. Právě tohle je velká slabina celého procesu, protože nelze vlastně korektně odpojit disk ze systému bez rizika jeho poškození. Jedinou korektní variantou je restart do Windows a následné vypnutí PC - zdlouhavé a občas nežádoucí nebo rychlá výměna CD při restartu za Hirens nebo Kaspersky, které umí korektně vypnout PC - ještě zdlouhavější, ale bezpečnější.

S tím memtestem jsem to nepochopil, co s tím mají společného RAM? Moc toho není, prostě najednou řeším 10 let neřešené problémy ohledně zálohování a pořádků na různých PC a přitom se samozřejmě objeví nějaké problémy, závady nebo nekvalitní zařízení.

Alt-PrtScrn samozřejmě znám, akorát nikdy nevím, jestli je to PrtScrn, Shift-PrtScrn nebo Alt-PrtScrn, který je který, a také jsem nevěděl, jestli to funguje i v příkazové řádce, takže jsem vyzkoušel jenom PrtScrn a narychlo se podíval v Malování, jestli se to povedlo. Pozadí jsem si nějak nevšiml, prostě jsem to uložil a připojil k dotazu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny