Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV karta se zakousává

Po dlouhé době jsem koukal na TV prostřednictvím externí karty DBV-T (nějaký hybridní Audiovox od MSI). Počítač mám typu barebone od MSI s Celeronem 2,9 GHz, 1GB paměti a nějakou standardní grafickou kartou, která bude asi přivařená k MB.

Na PC mám nastavený odkládací soubor (zkoušel jsem jak nastavený systémem, tak i předimenzovaný vlastní), vypnuté všechny zbytečné programy i antivir, zakázanou síť, takže mám asi 750 MB paměti volných a přesto se to při přehrávání TV kouše. Z počátku spuštění programu jen trošku, ale po chvíli to je už v hodnotách vteřin, někdy se přeruší i zvuk. SW byl dodán k té kartě.

Koukat jak Achilleus morduje Trójany na zasekávaném počítači není nic moc a tudíž duchovně strádám.

Teď je otázkou, zda to bude problém grafické karty, což by znamenalo si ji dokoupit, anebo to prostě ten PC neutáhne. Jako barebone by však měl být k těmhle multimediálním účelům primárně určen.

Další otázkou je, zda není lepší si koupit externí set-top-box s HDD a na celou televizní kartu se (však vy víte co).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1) TV karty mají obecně daleko menší citlivost, než TV přijímače. Vyžadují proto silnější signál, ne…
Rce 19.05.2007 22:47
Rce
Sekání u digi je obvykle způsobeno Funkcí TimeShift (prošacuj menu, jestli nejde někde vypnout, nebo…
Paullus 19.05.2007 23:04
Paullus
Pozor, oba programy také mají Time Shift :-D! To patří k základním (a žádaným) vlastnostem digi vysí…
Rce 19.05.2007 23:25
Rce
Též je lepší si koupit za tři litry nějakou malou televizi nebo nějakou dvacetiletou zrzku v lahvi.… poslední
Kráťa 20.05.2007 13:33
Kráťa

1) TV karty mají obecně daleko menší citlivost, než TV přijímače. Vyžadují proto silnější signál, nebo za tím účelem kvalitnější anténu. Někdy ruší příjem i vlastní vnitřnosti PC. U digi vysílání se nepozná zarušení různým moaré, duchy, jako u analogu ale kostičkováním nebo sekáním. Většina TV přehrávačů ukazuje (na nějakou volbu z menu) procentuální kvalitu a sílu signálu.
2) Sekání u digi je obvykle způsobeno Funkcí TimeShift (prošacuj menu, jestli nejde někde vypnout, nebo zmenšit velikost souboru). Tato funkce nahrává vše někam na HD (nebo do virtuální paměti, což je zase HD) aby jsi mohl program pozastavit a třeba za půl hodiny nechat pokračovat bez přerušení.
3) Zkus program free programy ProgDVB nebo DVB Dream, někdy podávají lepší výsledky, než programy k TV kartě přibalené.
4) Je určitě lepší koupit externí set-top-box s HDD a na celou televizní kartu se (však víme co).

//Edit: Sekání dle bodu 2 by odpovídalo i to, že se to s časem zhoršuje.

Sekání u digi je obvykle způsobeno Funkcí TimeShift (prošacuj menu, jestli nejde někde vypnout, nebo zmenšit velikost souboru).

Já tu TV kartu využiji tak jednou za rok (když jsem slaměný vdovec a líný chodit celých 200 m domů), takže abych se hrabal v nějakých zas*aných funkcích nějakého zas*aného programu by se mi eklovalo. To si raději stáhnu ty Tebou doporučované programy (doufám, že nejsou větší jak 50 kb a jsou "portable".

Pozor, oba programy také mají Time Shift :-D! To patří k základním (a žádaným) vlastnostem digi vysílání. ProgDVB má 2,78MB + 38KB čeština a DVB Dream ná 4.42MB. Kdyby jsi to nemohl nikde najít, tak ti to můžu šoupnout na můj web. Chodí to s docela dost kartama, ovladače musíš mít nainstalované.

Jako slamákovi spíš doporučuji než čučení na Troju návštěvu jistého podniku s ochotnými dívčinami. Nebudeš se vztekat. Též je lepší si koupit za tři litry nějakou malou televizi + settopbox. Já takováto zařízení, která do PC nepatří moc nemám rád. Ono si to stejně funguje jak chce. Počítač je na práci, Televizor na koukání, mobil na telefonování a foťák na focení a nemá se to křížit dohromady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru