Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problemy s diskem téměř historického pc

Známá má velmi starý počítač - socket 478. Začala tam mít problémy se starším 20gb ide diskem. Poprvé jsem jí to opravil hdd regeneratorem a pozornil, že za nějaký čas se to objeví znovu. Po půl roce jsem jí tam dal jíný 80gb ide disk.
Po nějaké době zase problém. Při načítaní systému (windows xp) v disku cvakne (jen jednou) a počítač se restartuje. Nouzový režim totéž. Disk jsem připojil k jinému pc a otestoval nějakým bootovacím cd avg antivirem a potom Avastem přímo ze systém: Nenalezen žádný virus. Zkusil jsem chkdsk - struktura dat v pořádku, žádné chybné sektory. Disk jsem zkontroloval Seagate seatools vše v pořádku. Když je disk připojen k jinému pc bez problému se do něj dostanu, není problém se čtením ani zápisem.
Nakonec jsem bez problémů přeinstaloval windows xp, bez toho že bych disk fromátoval.
Měsíc a půl to fungovalo a potom totéž. Napadl mě ještě zdroj, změřil jsem napětí takovým orientačním měřidlem od Delocku, napětí v normě a žádné výchylky. Jiný zdroj nepomohl, bylo to stejné. Disk jsem zkusil dát do pc se socketem 478 (ale jiným čipsetem) - jinej jsem nesehnal. Taky se restartovalo, ale to cvaknutí před tím se neozvalo.

Napadlo mě jen dát tam jinej zdroj a disk a znovu nainstalovat windows xp a tentokráte raději formátovat disk. Nenapadlo by někoho něco lepšího či jednoduššího?
Děkuji předem za pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny