Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Operačná pamäť, dokúpiť alebo nie?...

ahoyte, kedže teraz išli dolu ceny RAM, tak som rozmýšlal že by som si dokúpil do scojho notebooku, jeho parametre:

Operating System: Windows XP Professional, Service Pack 2
Processor: Intel(R) Celeron(R) M processor 1.60GHz
Memory: 512MB RAM
Display: VIA/S3G UniChrome Pro IGP (64MB)

neviem, či je potrebné ešte niečo dodávať, ale zaujímalo by ma, aký nárast výkonu (internet, filmy, office) by som zaznamenal po kúpe napríklad ďalšej 512 RAM alebo prípadne 1024...dakujem za odpovede :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, mam notas se podobnymi parametry (Asus A6Rp) a grafika mi navic uzira na pevno 128 MB (Ati Xpr…
Vasek 21.05.2007 14:54
Vasek
Staci mi rezidentne spusteny maly program Cacheman XP nebo Freeram XP Pro apod. a ten uz se v Tebou… poslední
Pavel 21.05.2007 17:51
Pavel

Ahoj, mam notas se podobnymi parametry (Asus A6Rp) a grafika mi navic uzira na pevno 128 MB (Ati Xpress 200M)! Takze mam efektivne jen 384 MB RAM.

Staci mi rezidentne spusteny maly program Cacheman XP nebo Freeram XP Pro apod. a ten uz se v Tebou nastavenych casovych intervalech postara o uklid pripadne nevyuzivane RAM pameti a minimalni pouzivani swapu na HDD.

Grafiku si prepni (asi v Biosu) tak, aby brala z hlavni pameti co nejmene (pokud nehrajes zrovna hru), na bezne kancl aplikac to bohate staci.

Vypni rovnez zarizeni a sluzby, ktere nepouzivas (infraport, sit.karty, wi-fi) ci Synchronizace casu s Windows serverem apod., at se ty ovladace a sluzby nenatahuji do pameti vubec.

Na 512 MB RAM se daji bezne XP provozovat i bez swapu na hdd. V nejhorsim swap proste omez na rekneme 128 MB na hdd a mas klid.

Staci mi rezidentne spusteny maly program Cacheman XP nebo Freeram XP Pro apod. a ten uz se v Tebou nastavenych casovych intervalech postara o uklid pripadne nevyuzivane RAM pameti a minimalni pouzivani swapu na HDD.

Placebo... nebo chcupe, jak kdo chce. Takže ten SW nejprve uvolnní paměť tím, že odswapuje (zapojením disku se to celý zpomalí) načež aplikace potřebuje kód co není v paměti, takže se to zase znovu načte do RAM (znovu se do hry zapojí disk), na což zase zareaguje ten SW co se mu zdá, že volné paměti je málo, zase odswappuje... aneb: hrajeme si na slepou bábu.

Tyhle udělátka nemá smysl používat ve WinXP. Buď rád, že to nečetl Vladimir, ten by...

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru