Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dá sa vo Windows 10 tlačiť priamo do TXT súboru?

Ahoj,
Dá sa systém Windows 10 (Home) prinútiť, aby pri tlači do súboru štandardne použil formát TXT a nie PRN? Častokrát potrebujem z niektorých programov vytlačiť "surové" texty a potom ich ďalej upravovať v iných programoch. V predchádzajúcich verziách Windows som to riešil vytvorením tlačiarne na tlač do súboru a priradil som jej ovládač s názvom Generic / Text Only. Keď som potom v tlačovom dialógu vybral túto tlačiareň, vyexportovali sa mi všetky texty z daného programu do TXT súboru. Bolo to ideálne, dokonca sa dalo vybrať aj potrebné kódovanie TXT súboru.

Skoro takto to funguje aj vo Windows 10, akurát je zrazu potrebný ešte jeden medzikrok, ktorý by som však chcel zredukovať. Spomínaná tlačiareň s ovládačom Generic / Text Only totiž vo Windows 10 vždy vytvorí súbor s koncovkou PRN a koncovku musím potom ručne meniť na TXT, aby s týmto výstupom dokázali ďalej pracovať ďalšie programy.

Neustále ručné menenie koncovky je zbytočne zdĺhavé, preto by som chcel vedieť, či sa aj vo Windows 10 dá tlačiť priamo do súboru s koncovkou TXT, ako to bolo napríklad vo Windows 7. Za odpoveď a informáciu ako na to (čo robím zle), vopred ďakujem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny