Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno kvalitni zdroj do 300W

Spotreby nemozes mat riadne spocitane, kedze zatial nemas vybraty zdroj a teda nemozes vediet kolko ma ten konkretny zdroj max. prud na ktorej napatovej vetve. Pochop ze nemozes cakat ze napr. 250W ti da napr. z 12V vetvy tych 250W. Neda, zhori. Kazda napatova vetva ma svoj max. prud ktory je uvedeny na stitku konkretneho zdroja prip. na strankach jeho vyrobcu (niekedy vetvy 5V a 3.3V maju kombinovany max. prud). Napriklad (vymyslim si len tak zhlavy): 250W zdroj typ XY od vyrobcu XY vie dat 100W na 12V, 50W na 3.3V, 50W na 5V, a 50W na ostatnych, nemozes od neho chciet aby dal 150W na 12V vetvy, neda, zhori.
P.S. aj z tohoto dovodu (okrem ineho) sa davaju do PC 400W a vyssie zdroje, aj ked spocitanim spotreby komponentov by si dosiel na napr. 250-300W apod.
P.S.2. kup zdroj s wattazou aku dostat na trhu, a nevymyslaj nezmysly s ucinnostou. S 250W zdrojom by si nic neusetril, akurat by si mozno kupoval po mesiaci komplet nove PC :)

P.S.3. navyse ani nemozes vediet z akeho napatia sa na doske robi core voltage pre CPU, pre pamate, chipset, atd. Pamate asi z 3.3V a CPU core asi z 12V, ale moze to byt kludne uplne inac. Suciastky na doske (hlavne ale northbridge a RAM) si tiez zoberu svoje...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny