Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ubuntu a v Mint nejde FF česky dá se to nějak nastavit?

Také jsem si dosadil do staršího Notebooku Linux Mint Mate 17.3, instalaci jsem provedl v online modu a hned po instalaci nasvštívil jazykový mod, pak jsem nechal asi na dvakát dopostahovat aktualizace, které zaktualizují i firefox na novější verzi a hned bylo vše v češtině. Pak jsem provedl jen synchronizaci účtu kvůli záložkám a doplňkům. Nedalo mi to a uplně bez problému jsem si tam dal i na prostředky úsporný Palemoon - stačilo jen rozbalit a spustit instalační skript, pak už se jen doinstaluje v doplňcích https://addons.palemoon.org/extensions/other/zing- locale-switcher/ a k němu češtinu http://relmirror.palemoon.org/langpacks/26.x/cs.xp i , poté stačí v ikonce zingu vpravo nahoře na liště vybrat češtinu, provede se restart Palemoonu a frčí to v češtině..)) Jen jádro systému se mi nevyplatilo povyšovat k čtyřkové verzi a již se nedalo zbavit chybové zprávy a skončilo to reinstalem, do dvou hodin vše v původním stavu. Ten Linux jsem instaloval na Pentium M, a šlo to až přes fintu forcepae kdy se odmázne kousek řádku při startu systému přes tabulátor a toto tam dopíše..) Bez problému tam běží Skype a po výberu v mesengeru i ICQ. Přehávač se mi osvědčil Smplayer, VLC převálcoval v kvalitě zobrazení. Tam kde se aplikace na Win škubly tam to jede v Mintu plynule..))

Jen varuji před dualbootem s win, ten automatika Linux Mint nezvládá a spolkne i disk s Win, je nato jen finta s ručním dělením disku. Na dualboot je perfektní poslední vydání Ubuntu. Ve win se zmenší oddíl třeba o 25Gb. Instalátor Ubuntu pozná Win10 leze si si do volného prostoru is swapem atd. a nastaví zavaděč. Tam riziko moc pro začátečníky není.

Čas od času testuji novější Linuxy, ale to co umí nyní Linux Mint Mate a Ubuntu, to mi vyrazilo dech.:-) Paráda je že neprobíhá neustálý tracking systému známý z Win7 až Win10.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny