Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ubuntu a v Mint nejde FF česky dá se to nějak nastavit?

Par poznamek:

jádro systému se mi nevyplatilo povyšovat k čtyřkové verzi a již se nedalo zbavit chybové zprávy a skončilo to reinstalem
v Grubu vyberes stare jadro a jedes vesele dal. (Nove nefunkcni jadro zase odinstalujes. Mimochodem vetsinou je nove jadro OK, ale pri bootu mohou zlobit nejake proprietarni stare ovladace, ktere je potreba nejdrive zaktualizovat.)

je nato jen finta s ručním dělením disku
kazdy aspon mirne pokrocily uzivatel voli prave tuto variantu. Duvod je, ze v linuxu je velmi vyhodne vytvorit zvlast dva (respektive tri) oddily, oddil "/" je na system a staci mu i 20GB, zalezi podle poctu instalovanych programu, ja davam 50GB cimz vim, ze mi misto nikdy nedojde. Oddil "/home" je pro uzivatelske soubory a vetsinu konfiguraku programu a potom je oddil swap ve velikosti nebo dvojnasobku velikosti tve RAM, obvykle se dava 5GB az 10GB.
Duvod pro toto rozdeleni je, ze ve chvili, kdy se rozhodnes pro reinstal nebo pro instalaci jine distribuce linuxu, preformatujes jen oddil "/" a tim ti v oddilu "/home" zustanou vsechny tve soubory vcetne konfiguraku, takze vetsinu veci mas i na novem linuxu nastavenou hned po instalaci a nemusis se s tim uz "nikdy" nastavovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny