Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otázka ohledně chlazení - dokoupení nových komponentů na zvýšení výkonu.

Dobrý den,
mám počítač už círka 6 let, jedná se o značku HAL3000, (zde přesné komponenty 2drx).
PC už byl složen, páč jsem byl tehdá malej a nerozuměl jsem tomu.
Má otázka tedy zní, jaký větrák popřípadě kterou jinou case koupit, aby pc neměl tyto teploty (onmw , wjU5). Teploty jsou uvedeny, když je počítač v klidu.

Momentálně mám chladič pouze na CPU, který svojí práci nezvládá, přesné specifikace větráku si již nepamatuji, přemýšlel jsem nad koupí tohoto větráku FERA 3 1224, popřípadě jaký větrák ještě dokoupit na základovku.
Ještě by zněla má otázka, které komponenty dokoupit jakou novou základovku + grafiku s tím že bych procák zanechal dokoupit, aby si zvedl výkon na ne přímo novější hry, ale například hry typu, RUST atd.
Předem mockrát děkuji za vstřícné odpovědi.

Předmět Autor Datum
A nerozumíš dosud... Už jsi udělal něco z jichž daných rad na "zive"? To jest vlastní pacinkou ověři…
ms 23.05.2016 12:43
ms
Taky si myslím,že problém nebude v bedně,ale v prachu a nečistotách uvnitř. Myslím si,že buď to vyči… poslední
pedrosso 23.05.2016 14:21
pedrosso

A nerozumíš dosud... Už jsi udělal něco z jichž daných rad na "zive"? To jest vlastní pacinkou ověřit teplotu chladiče CPU. Chladič je ta kovová věc, co se nehýbe, to, co se hýbe a je obvykle z plastu, je ventilátor.
Dodatek: A ta skříň má jaké rozměry? A je vzadu funkční odsávací ventilátor a jaké je velikosti? Zdroj se čirou náhodou nehřeje, nejde z něj moc teplý vzduch? Proč máte tak vysoké pracovní frekvence CPU, když to má být v klidu? Úsporné režimy povoleny?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru