Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Downgrade z Win10 na Win81

Mám pár otázok, na ktoré som zatiaľ nenašiel uspokojivú odpoveď.

Je možné prejsť z Windows 8.1 (ďalej len W8) na Windows 10 (ďalej len W10) bezplatne. Do mesiaca je možné vrátiť sa naspäť na W8.

1. Je možné potom bezplatne prejsť z W8 na W10 po skončení oficiálneho termínu na bezplatný prechod? Povedzme, že možnosť návratu do mesiaca bola využitá práve kvôli nejakým problémom a nie preto, že by sa používateľovi nepáčil W10.

Mnohé počítače sa dodávajú s W8. Zákazník prejde na W10 a využíva ho už dlhšie ako mesiac. Počítač zblbne. Zákazník nainštaluje opäť z disku W8, keďže médium W10 nemá. Z neho vie prejsť na W10.

2. Čo v prípade, že zákazník po preinštalovaní nakoniec ostane vo W8? Porušuje tým licenciu alebo je to ošetrené tak, že sa priamo stiahne W10 a do W8 sa používateľ ani nedostane?

Předmět Autor Datum
keďže médium W10 nemá ale má, priamo na stránke microsoftu..…
Mlocik97 25.05.2016 16:34
Mlocik97
Áno viem, ale berme to z pohľadu bez sťahovania. Ok?
msx. 25.05.2016 21:31
msx.
ale berme to z pohľadu bez sťahovania. Ok? nemáš ani známé, kteří to .iso stáhnou?
lední brtník 25.05.2016 22:38
lední brtník
Tu nejde o žiadne ISO. Ak ten notebook vykape a bude ho treba preinštalovať, tak na disku je W8 s ov…
msx. 26.05.2016 22:14
msx.
Nenávidím, keď má výrobca ovládače na internete a keď ich stiahnem a dám inštalovať, tak notebook vy… poslední
lední brtník 27.05.2016 00:13
lední brtník
pokud máš oficiální Pro verzi W8.1 (což bys pri zakoupení měl mít) tak podle všeho co jsem četl, by…
StanleyCB 25.05.2016 17:05
StanleyCB
K bodu jedna - důvod neuvádíš nikomu. Přejít po několika přejítích nedoporučuji,ale znova čistou ins…
pedrosso 25.05.2016 17:10
pedrosso
malo by to byt 1. mozes a 2. mozes. Nikde MS nepisal ze upgradom zanika povodna licencia. A ak nepis…
MM.. 25.05.2016 21:39
MM..
Tiež si myslím, že to tak bude, osobne by som sa na to aj rád spoľahol. Ale vytáča ma, ak si zákazní…
msx. 26.05.2016 22:16
msx.

Tu nejde o žiadne ISO. Ak ten notebook vykape a bude ho treba preinštalovať, tak na disku je W8 s ovládačmi a potom je možné ho upgradnúť. Dnes je internet tak rýchly, že to ISO si môže stiahnuť aj tá W8 sama za jazdy. Ušetrím čas s jedovaním sa s ovládačmi. Nenávidím, keď má výrobca ovládače na internete a keď ich stiahnem a dám inštalovať, tak notebook vypíše, že hardvér nie je v počítači. Tak ako to je je to vyladené k plnej spokojnosti. To je všetko.

Nenávidím, keď má výrobca ovládače na internete a keď ich stiahnem a dám inštalovať, tak notebook vypíše, že hardvér nie je v počítači.

není pravda: neumíš instalovat ovladače, cpeš tam nesmysly.

původní instalace w8, rozdrbaná uživatelem typu "hardvér nie je v počítači" a updatnutá na w10 se ani náhodou nemůže rovnat čisté instalaci w10 se správnými ovladači. to je vše.

pokud máš oficiální Pro verzi W8.1 (což bys pri zakoupení měl mít) tak podle všeho co jsem četl, by mělo být možné i po měsíci prejit zpět na W8.1 naprosto bezplatně a u Home verze je tu pouze možnost obnovy do továrního stavu, což znamená že přijdeš o vše co jsi instaloval a ukládal na C:\

a co se týče té licence, je to jednoduché neporusujes nic protože máš originální W8.1 a instalace resp. upozornění, že můžeš bezplatně přejít na W10 se ti stáhne při aktualizaci. A tu otravnou hlášku (pokud nechceš přecházet) lze vypnout smazanim složky kde se spouští soubor GWX.exe musíš si však "privlastnit" složku, návodů je na netu spousta, zároveň je dobré vypnout automatické aktualizace :)
prozatím nefunguje to, že bez tvého souhlasu stáhne a nainstaluje pokud si aktualizace hlídaš :)

K bodu jedna - důvod neuvádíš nikomu. Přejít po několika přejítích nedoporučuji,ale znova čistou instalaci původního OS. Stáhni si podle Mloka instalační DVD desítek a můžeš potom zdarma přejít kdykoliv po 29.7.

malo by to byt 1. mozes a 2. mozes. Nikde MS nepisal ze upgradom zanika povodna licencia. A ak nepisal, tak nezanika. A za druhe upgradom mas zaznam toho HW pre W10 takze by sa mal dat aktivovat aj potom ked skonci akcia na upgrade. Ale MS si moze kedykolvek vymysliet zas ine pravidla.

Tiež si myslím, že to tak bude, osobne by som sa na to aj rád spoľahol. Ale vytáča ma, ak si zákazník za niečo zaplatí a potom je ešte za zlodeja. Hoci ten W8 stál aj 10 eur v cene notebooku, aj tak to bolo zaplatené a nepáči sa mi postoj MS, ktorý robí z každého zlodeja.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru