Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový router, pomalý internet

Dobrý den, prosím o pomoc, před pár dny jsem si koupil nový router D-Link AC750 Dual Band router, rozbalil zapojil do elektřiny, sitě a dle mých informací můj poskytovatel vše nastavil dálkově (MEEP), všem internet funguje, akorát kolísá rychlost a na mém notebooku je internet tak pomalý že stránky se mi načítají minutu i dvě. Již jsem zkoušel reinstalaci Ovladačů přijímače i Windows (W7 Ultimate 32-bit) ale nic nepomohlo, dokonce jsem již vzal router i do servisu pro konfiguraci a tam mi řekli že router je nakonfigurován správně. Již nevím co mám dělat, děkuji za pomoc..

Předmět Autor Datum
A kdepak bydlíte? Je v okolí hodně Wi-Fi sítí? Pokud máte mobil s Androidem, nainstalujte Wi-Fi Anal…
shark.jd 25.05.2016 19:31
shark.jd
dle mých informací můj poskytovatel vše nastavil dálkově žádný router nemá v defaultu povolený přís… poslední
lední brtník 25.05.2016 21:16
lední brtník

A kdepak bydlíte? Je v okolí hodně Wi-Fi sítí? Pokud máte mobil s Androidem, nainstalujte Wi-Fi Analyzer a podívejte, kolik sítí na jakém kanále vysílá. Pak bych vybral ten nejméně zarušený a nastavil jej v modemu napevno. Máte možnost zkusit rychlost internetu připojením kabelu přímo k modemu?

Řešil jsem to samé po přechodu z vesnice do Prahy.

dle mých informací můj poskytovatel vše nastavil dálkově

žádný router nemá v defaultu povolený přístup do administrace z internetu (z wan strany). provider nemůže cizí router nijak nastavit.

co může, je konfigurace připojení pomocí jejich dhcp serveru a tak automaticky zajistit připojení routeru do sítě.

připojení k internetu tak sice funguje, ale problém je v předávání signálu dál, wifi je dnes módní a zázračný buzzword.
na co tahat kabel nebo přes něj aspoň ověřit průchodnost připojení, co by se kdo obtěžoval - přece čím víc zdí, tím víc adidas.
a rušení od sousedů? i když jsou de facto k vysílání jen 3 kanály, každý věří, že zrovna na jeho kmitočtu žádný soused nevysílá. (ac je sice pěkné, ale kolik máš klientů s wifi-ac v bytě?) proto ten návrh na kontrolu wifi analyzerem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru