Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nenainstalovatelný SP1 na Win 7 HP - jak to obejít?

Dobré pozdní ráno,

včera večer jsem spustila další pokus o instalaci SP1 na Windows 7 HP 32-bit. Notebook 11,6" Sony Vaio s přeinstalovanými Win 7 HP viděl aktualizace naposledy před dvěma roky, od té doby jsem jej totiž nepoužívala. Nyní ho potřebuji a poslechla jsem radu zdejších odborníků na nutnost instalace SP1 kvůli lepší bezpečnosti při používání internetového bankovnictví. Pracovala jsem výhradně z admin účtu otevřeného ihned po spuštění PC.

1) Stáhla jsem si nejnovější verzi WindowsUpdateAgent-7.6-x86.exe a poté spustila opět stažení SP1 přes Windows Update - nepomohlo
2) stáhla jsem si po vybrání češtiny z této stránky ten poslední soubor a začala instalovat v domnění, že je to SP1. Hm, nebyl... jen se do vytvořené složky na datové (!) části disku nainstalovaly mraky souborů a složka dostala jméno Symboly ::). Nepochopila jsem, k čemu to vůbec je
3) tuším z cnet.com jsem si stáhla už snad skutečný SP1 windows6.1-KB976932-X86.exe protože na microsoftích stránkách jsem ho prostě nedokázala nalézt... a sputila instalaci v 21:52 hod.

Na začátku to vypadalo upokojivě, jako funkční instalační proces. O půlnoci konečně naskočilo, že konfigurace počítače je ze 100 % dokončena a já se radovala, že se mi to k-o-n-e-č-n-ě podařilo. Mno, předčasně. Tento text visel na standardním modrém pozadí do 00:40 hod, kdy už jsem se těšila do postele. Tož jsem přivřela víko, přikryla širokodaleko zářící zelené světlo z ntb hadříkem a nechala to šrotovat do rána.

Přesně v 02:22 jsem se probudila a hrnula se k notebooku, u něhož se informační zelené světlo změnilo na oranžové, znamenající, že ntb došrotoval a na displeji zářily ikony obou přihlašovacích účtů. Štastná, že se to přece muselo povést, jsem se přihlásila do omezeného. Když po chvíli vyskočila vpravo dole bublina, že jsou připraveny aktualizace a mezi nimi byl i ten prokletý SP1 a v info o systému SP1 nebyl, padla jsem bezmocná zpátky do peřin...

Četla jsem o těžkostech s instalací SP1, ale že to bude až takový záhul a spousta zbytečné práce, jsem teda nečekala. Na stolní PC s 64-bitovou verzí se kdysi natáhl ochotně.

No, nevím, jestli je mi pomoci, ale napadlo mě řešení: vykašlu se na nenainstalovatelný SP1 a obejdu jej a rovnou na ntb naisntaluji virtuál, např. VMware Player a do něj nějaký Linux, chytrou knížku k tomu mám. A já se vás odborníků ptám: když nebudu mít SP1, ale na bankovnictví polezu pouze přes virtuální počítač, bude to bezpečnější než na normální instalaci Win 7 bez SP1??

Moc dík předem, potřebuji bezpečný ntb na dobu, než se mi povede na stolní PC nainstalovat virtuál a naučit se s ním dělat. Protože mi to bude určitě trvat nějakou dobu, pojedu přes záložní notebook.
Hezký den :-)

Předmět Autor Datum
Další možné řešení je naistalovat systém znovu z instalačního disku s již integrovaným SP1. Tedy pok…
Thunder 02.06.2016 09:26
Thunder
Normalne daj tie aktualizacie nainstalit, nemusis nic extra stahovat. Treba to nechat bezat trva to…
MM.. 02.06.2016 09:49
MM..
HA!! To jako myslíš, že když to fakt nechám třeba přes noc hledat, tak to nakonec instalaci SP1 stáh…
Joan 02.06.2016 10:34
Joan
Samozrejme ze cez windows update sa vsetko potrebne stiahne a nainstaluje. Na to to v tych windows j…
MM.. 02.06.2016 10:41
MM..
Kdysi jsem ve Win XP musela použít BAT soubor (přepsalo se tam asi pět knihoven) tady z poradny, pro…
Joan 02.06.2016 10:44
Joan
Ne. Rob to co som pisal a nevymyslaj ziadne vlastne postupy.
MM.. 02.06.2016 10:51
MM..
odkaz máš dobře: https://www.microsoft.com/cs-CZ/download/details.a spx?id=5842 po rozkliknutí "poky…
lední brtník 02.06.2016 09:54
lední brtník
Připojila jsem noťas na kabel, aby se to stahovalo rychlejc. Tato verze v ISO mě taky zaujala, ovšem…
Joan 02.06.2016 10:42
Joan
Samozrejme ze MS to aj vyseparoval osobitne, ale evidentne nevies co potrebujes tak toto je uplne ko…
MM.. 02.06.2016 10:43
MM..
No vím, že potřebuji SP1 pro Windows 7 32-bit, pouze nevím, jak to z toho balíku vyndat :-) Samozřej…
Joan 02.06.2016 10:46
Joan
Nemusis nic vyndavat. Vypalit alebo namountovat iso a spustit tam setup alebo to spravne. Update fun…
MM.. 02.06.2016 10:50
MM..
Dobře, já tedy WindowsUpdate hned odpoledne po příchodu z práce spustím. Dávám tomu max 7-8 hodin, a…
Joan 02.06.2016 10:58
Joan
pokud nechceš tahat stovky záplat přes winupdate a nakonec je znovu přeinstalovat tím sp1, je nejroz…
lední brtník 02.06.2016 11:04
lední brtník
Já napřed zkusím dlóóóuho nechat šrotovat ten Windows Update, i když tomu příliš nevěřím, protože po…
Joan 02.06.2016 12:50
Joan
Windows update nemusi nic tahat, on si to 5hodin hlada kdesi po svojich uz natahanych a poukladanych…
MM.. 02.06.2016 13:19
MM..
Aha, tak to jsem tedy updatování chápala úplně jinak! Protože po kliknutí na vybrané aktualizace se…
Joan 02.06.2016 15:02
Joan
Ja to spustam normalne z uctu ktory sa vytvoril pri instalacii Win. Naco ma stahovat nieco co uz ma…
MM.. 02.06.2016 15:46
MM..
Tak přátelé, zázraky se dějí, já mám Service Pack 1 nainstalovaný, hurááá :-D Sice se doba práce s t…
Joan 02.06.2016 21:47
Joan
A pustila jsem to na hodinu z hlavy. A fakt to pomohlo! :-D Další důkaz Heisenbergova principu neu… poslední
mif 02.06.2016 21:52
mif
než čekat 8 hodin, jak zareaguje winupdate a co vlastně stáhne, ten .iso už mohl být doma. ten shlu…
lední brtník 02.06.2016 13:25
lední brtník

Normalne daj tie aktualizacie nainstalit, nemusis nic extra stahovat. Treba to nechat bezat trva to kludne aj 5hodin, ked to dokonci tak restart, a nechat to 10minut upokojit sa a znova vyhladat aktualizacie a tak dokolecka, po 1-2dnoch to bude hotove. To je normalne u microsoft debilizmu.

Ked budu problemy s instalaciou (errory) tak
1. ovl.panely-winupdate-nastavenia a vypni uplne aktualizacie a restartuj Win
2. zmaz obsah zlozky c:\windows\softwaredistribution\download (mozno bude treba spustit totalcommander alebo prieskumnik cez pravy klik-spustit ako spravca)
3. restart Win a potom nastav aktualizacie na manualne, a daj vsetky znova vyhladat a stiahnut a nainstalit a restart. Moze to trvat hodiny, nechaj to napokoji kym to nedokonci.

P.S> a nabuduce nic nestahuj zo ziadnych inych stranok. Ptz nevies co to je a k comu to je (32bit vs 64bit, jazykova verzia, apod, tahala si napr. 32bitovy balik). Vsetko je na webe MS, a sucasne aj vo Windows update, netreba to ani hladat na MS webe.

HA!! To jako myslíš, že když to fakt nechám třeba přes noc hledat, tak to nakonec instalaci SP1 stáhne a nainstaluje ::)?? Žeby ten instalátor byl tak osvícený :))?
Jinak já mám od zakoupení ntb v březnu 2011 vypnutou automatickou aktualizaci a VŠECHNY aktualizace si stahuji ručně, a vlastně už jen bezpečnostní. Tím se mimo jiné úspěšně vyhýbám vynucené instalaci desítek, které zatraceně nechci a když mi všechna zařízení dosud šlapou, po aktualizaci by nemusely, že.
Do té složky windows doma mrknu, dík!

odkaz máš dobře: https://www.microsoft.com/cs-CZ/download/details.a spx?id=5842
po rozkliknutí "pokyny k instalaci" je tam popis souborů.
nejjednodušší bude stáhnout si kompletní .iso a nainstalovat to z něj:

7601.17514.101119-1850_Update_Sp_Wave1-GRMSP1.1_DV D.iso - 1.9gb

nebo pučit novější instalační dvd w7+sp1 stejné verze, nabootovat a přeinstalovat to přes stávající systém.

a hlavně předem zálohovat.

Připojila jsem noťas na kabel, aby se to stahovalo rychlejc. Tato verze v ISO mě taky zaujala, ovšem balík je to pořádný a měla jsem za to, že MS je aspoň trochu rozumný a rozdělí jej na více konkrétních částí...
Mimochodem, když ISO soubor stáhnu na disk, jak z něj potom vyseparuji SP1 pro 32-bit verzi?
Nemám kde si půjčit DVD s SP1 protože ve firmě máme samozřejmě Professional verzi
Dík moc všem za snahu!

pokud nechceš tahat stovky záplat přes winupdate a nakonec je znovu přeinstalovat tím sp1, je nejrozumnější začít přímo s ním.
není třeba nic vytahovat, prostě spustit setup z 2gb dvd, ať se to stará samo.

nebo si od někoho pučit instalační dvd, jenže ty oem asi nebudou mít lidi 32+64 bt.

Já napřed zkusím dlóóóuho nechat šrotovat ten Windows Update, i když tomu příliš nevěřím, protože po hodině "stahování" by se snad aspoň kilobajt stáhnul, ne?... a kdyby to jó nešlo, tak teda holt přímou instalaci.
Mám doma krabicovku Windows 7 32+64 bit, ale kupovanou před 5 roky, takže tam SP1 nebude.

Já bych úplně nejraději místo toho obrbalíku, který bych stahovala i přes kabel nejmíň třicet minut a pak nějak vypalovala přímo v samotných Windowsech na stolním PC a instalovala přes USB DVD mechaniku přece jen raději přenesla na flashce nebo přímo stáhla samostatný funkční SP1 pro Windows 7 32 bit. Proč vlastně není na webu MS vyhledatelný, s jistotou, že je to vono? Že by kvůli tomu, že sedmičky už tvůrci pohřbili?

Jinak jsem už včera večer zkoušela i nástroj připravenosti ale vydržela jsem čekat jen půl hodiny, kdy se vůbec nic navenek nedělo. Pak jsem to stopla. Jo a v příkazovém řádku napsané "sfc /scannow" žádnou nekonzisteci nenašlo.

Windows update nemusi nic tahat, on si to 5hodin hlada kdesi po svojich uz natahanych a poukladanych veciach v sxs, spust to a vobec sa nezaoberaj tym ci to nieco taha alebo ne, a kazdu hodinu si to pozri ci to uz skoncilo a chce restart. Hlavne to nestopni, lebo potom to nabuduce zacne zas vsetko hladat odzaciatku.

Aha, tak to jsem tedy updatování chápala úplně jinak! Protože po kliknutí na vybrané aktualizace se zobrazí "Stáhnout" - a nikoliv "Zdlouhavě vyhledat a pak teprve stáhnout"... Když je někde tlačítko stáhnout, tak já předpokládám, že produkt je již připravený k přímému stažení.
Mimochodem, musím to stahovat a instalovat z admin účtu nebo lze z omezeného jako ostatní aktualizace? Odpoledne to teda spustím, snad to do půlnoci stihnu, protože při avizovaných restartech během instalace musím vybrat účet a přihlásit se heslem vlastníma rukama

Ja to spustam normalne z uctu ktory sa vytvoril pri instalacii Win.
Naco ma stahovat nieco co uz ma na disku kdesi medzi trilion vecami. Ono to je furt "stahnout", ale inteligentne. Len to MS dementi naprogramovali tak ze to trva 1000x dlhsie jak by to trvat malo.
Restartovat sa to nebude samo, ale az na konci ked bude hotove tak sa to opyta ze ci restartovat teraz.

Tak přátelé, zázraky se dějí, já mám Service Pack 1 nainstalovaný, hurááá :-D
Sice se doba práce s tím výrazně lišila od avizovaných 30 minut, co je u popisu aktualizace, a taky chtěl restartovat jen jednou (oproti v popisu prý několika restartům) a celé to trvalo 2 hodiny 45 minut.
A šlo to vážně přes Windows Update! A poučení pro mě pro příště? Trpělivost růže, potažmo nainstalované Service Packy, přináší :puff: a taky možná zrovna platilo přísloví, že "Pozorovaná voda se nevaří". Jinými slovy: sebrala jsem naši psí smečku a šla se s nimi venčit a nechala jsem jen spuštěný update. A pustila jsem to na hodinu z hlavy. A fakt to pomohlo!

Tohle na mě odpoledne vybaflo po zapnutí ntb, následky včerejších pokusů:

[http://pc.poradna.net/file/view/26062-aktutualizac e-sp1-pokus-jpg]

s tím, že instalace nebyla úspěšná, ale operace byla dokončena úspěšně. Hm, jak to Microsoft vlastně myslel?

Ale SP1 fakt už vegetí v mém Vaiu:

[http://pc.poradna.net/file/view/26063-nainstalovan y-sp1-jpg]

Moc děkuji všem za jejich cenné rady a včas a přeji fajn večer!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru