Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nenainstalovatelný SP1 na Win 7 HP - jak to obejít?

Dobré pozdní ráno,

včera večer jsem spustila další pokus o instalaci SP1 na Windows 7 HP 32-bit. Notebook 11,6" Sony Vaio s přeinstalovanými Win 7 HP viděl aktualizace naposledy před dvěma roky, od té doby jsem jej totiž nepoužívala. Nyní ho potřebuji a poslechla jsem radu zdejších odborníků na nutnost instalace SP1 kvůli lepší bezpečnosti při používání internetového bankovnictví. Pracovala jsem výhradně z admin účtu otevřeného ihned po spuštění PC.

1) Stáhla jsem si nejnovější verzi WindowsUpdateAgent-7.6-x86.exe a poté spustila opět stažení SP1 přes Windows Update - nepomohlo
2) stáhla jsem si po vybrání češtiny z této stránky ten poslední soubor a začala instalovat v domnění, že je to SP1. Hm, nebyl... jen se do vytvořené složky na datové (!) části disku nainstalovaly mraky souborů a složka dostala jméno Symboly ::). Nepochopila jsem, k čemu to vůbec je
3) tuším z cnet.com jsem si stáhla už snad skutečný SP1 windows6.1-KB976932-X86.exe protože na microsoftích stránkách jsem ho prostě nedokázala nalézt... a sputila instalaci v 21:52 hod.

Na začátku to vypadalo upokojivě, jako funkční instalační proces. O půlnoci konečně naskočilo, že konfigurace počítače je ze 100 % dokončena a já se radovala, že se mi to k-o-n-e-č-n-ě podařilo. Mno, předčasně. Tento text visel na standardním modrém pozadí do 00:40 hod, kdy už jsem se těšila do postele. Tož jsem přivřela víko, přikryla širokodaleko zářící zelené světlo z ntb hadříkem a nechala to šrotovat do rána.

Přesně v 02:22 jsem se probudila a hrnula se k notebooku, u něhož se informační zelené světlo změnilo na oranžové, znamenající, že ntb došrotoval a na displeji zářily ikony obou přihlašovacích účtů. Štastná, že se to přece muselo povést, jsem se přihlásila do omezeného. Když po chvíli vyskočila vpravo dole bublina, že jsou připraveny aktualizace a mezi nimi byl i ten prokletý SP1 a v info o systému SP1 nebyl, padla jsem bezmocná zpátky do peřin...

Četla jsem o těžkostech s instalací SP1, ale že to bude až takový záhul a spousta zbytečné práce, jsem teda nečekala. Na stolní PC s 64-bitovou verzí se kdysi natáhl ochotně.

No, nevím, jestli je mi pomoci, ale napadlo mě řešení: vykašlu se na nenainstalovatelný SP1 a obejdu jej a rovnou na ntb naisntaluji virtuál, např. VMware Player a do něj nějaký Linux, chytrou knížku k tomu mám. A já se vás odborníků ptám: když nebudu mít SP1, ale na bankovnictví polezu pouze přes virtuální počítač, bude to bezpečnější než na normální instalaci Win 7 bez SP1??

Moc dík předem, potřebuji bezpečný ntb na dobu, než se mi povede na stolní PC nainstalovat virtuál a naučit se s ním dělat. Protože mi to bude určitě trvat nějakou dobu, pojedu přes záložní notebook.
Hezký den :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny