Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvláštní 2,5'' HDD?

Zdravím. Mám takovou perličku, ale úplně to sem asi nepatří.
Kamarád má 3 a půl roku starý HP, ve kterém měl HDD zn. Hitachi, Travelstar 5K750 (750 GB, 5400 ot./min, 8 MB). Vím, že po půl roce od koupě mu totálně selhal systém, disk byl místy nečitelný - evidentně přemapovával vadné sektory. Tak jsme HDD zformátovali, trvalo to cca 10 hod. Pak jsme na něj znovu nainstalovali OS. O tomto notebooku jsem se dozvěděl naposledy znovu včera, kamarád upgradoval na SSD, takže mi ten Hitachi dal. Když jsem ho otevřel v HD Tune, nestačil jsem se divit.. 88000 +- přemapovaných sektorů, jinak naprosto OK, naběháno asi 30000 hodin +-. Co mě ještě dál překvapilo bylo, že zaparkoval hlavičky cca 450000 krát. Parkuje cca po 3 sek., což nechápu. Celý HDD jsem zformátoval Low Level formátem, kompletně odzkoušel několika dalšími utilitami, rychlost je dokonce nad průměrem, ve srovnání s totožnými HDD. Průměrná odezva 15 ms, takže jako za mlada.
Absolutně nechápu, jak ten disk může být 100% funkční, 3 roky po havárii na něm jel OS a bez problémů, akorát je trošku hlučnější plotna.

Dá se takový HDD ještě používat na zálohy, když po havárii sloužil a dál slouží na 100%? Mám doma víc kusů s vadnými sektory, ale nejvíc jich měl WD 1TB, kolem 4000 a byl absolutně nepoužitelný.

Díky, jestli jste si to přečetli až sem :))

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny