Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAS server s Logitech media serverem

Čau dokázal by mi někdo poradit:
Chystám se koupit nástěnný modul pro přehrávání hudby (repro budou v koupelně)
Vybíral jsem mezi modely od Dexonu, jenže model MRP 2170 je v podtatě použitelný pouze pro přehrávání hudby z usb, vyšší model MRP 2205, který umí i DLNA (což by pro mne bylo ideální) je neskutečně drahý a vzhledem k tomu, že se nedoporučuje do vlhkých prostor by zůstal nevyužitý.
Objevil jsem ještě model LARA Radio http://eshop.elkoep.cz/lara-radio-kryt--hlinikova- bez-ramecku-detail-2ZZ2000101.aspx které za ještě přijatelnou cenu umí přehrávat hudbu z Nasu - jenže požadavek http://www.elkoep.cz/fileadmin/produkty/Elko/LARA_ Radio/CS/Katalogovy_list_LARA_Radio.pdf je nainstalovaný Logitech media server a já mám NAS Zyxel NSA 310 - jde na tento nas zmíněný server nainstalovat?
Pokud ne, našel jsem seznam doporučovaných https://en.wikipedia.org/wiki/Logitech_Media_Serve r kde uvádějí v podporovaných

such as QNAP Turbo NAS, Synology Disk Station, NETGEAR ReadyNAS, Buffalo Linkstation, Linksys NSLU2, THECUS N5200 & N7700, Xtreamer eTRAYz and any device running FreeNAS software

- s ani jedním z nich nemám zkušenosti - jak je složité Logitech media server na ně nainstalovat, resp. nebylo by doporučení na nějaký jednodiskový, na který by to šlo?
Děkuji

Předmět Autor Datum
Zober MRP 2170, spojis to cez bt s telefon z hras z neho. Telefon zase vie DLNA, takze nie je proble…
fleg 15.06.2016 11:24
fleg
Jede to stabilně? Prosímtě jakou aplikací to pak obsluhuješ - myslím skladby načíst přes Wifi z Nasu…
Slepejš 15.06.2016 11:29
Slepejš
To netusim, ja som to len instaloval a chvilu testoval u zakaznika, ale odvtedy sa neozval, takze to…
fleg 15.06.2016 11:33
fleg
Tak díky, ještě mne napadá, jestli jsem to správně pochopil, tak u MRP je rádio na kokot, stejně tak…
Slepejš 15.06.2016 11:53
Slepejš
V podstate ano, radio by bolo fajn, ale musis mat dovedeny kvalitny antenny signal. Na tie dodane dr… poslední
fleg 15.06.2016 12:43
fleg
Podívej se, zda máš Logitech media server v balíčcích na svém NASu. Co jsem se tak narychlo kouknul,…
Jan Fiala 15.06.2016 11:43
Jan Fiala
To by bylo super, skouknu až budu doma, jestli jde nainstalovat, dík.
Slepejš 15.06.2016 11:56
Slepejš

Zober MRP 2170, spojis to cez bt s telefon z hras z neho. Telefon zase vie DLNA, takze nie je problem hrat vlastne z NASka.
MRP 2170 sa aj tak na nic ine vlastne ani nehodi (radio na figu, usb prehravanie nic moc).
Instaloval som u zakaznika 2ks 2170 do kupelni a vo finale vsetko obsluhoval telefon. Radio tiez mozes pocuvat potom cez mobil, ktory prepojis cez bt.

To netusim, ja som to len instaloval a chvilu testoval u zakaznika, ale odvtedy sa neozval, takze to vyzera, ze to bezi ok.
Ja, ked som bol u neho a nieco robil a chcel, aby mi hrala hudba som si bud pustil z mobilu radio (pouzivam tunein radio) alebo nejaku pesnicku (meridian), vo finale je jedno, co pouzijes, pretoze na vzdialene disky vies pristupovat napriklad cez file explorer.
Staci, ak tvoj prehravac v mobile podporuje prehliadanie sietovych diskov a prehras z neho vlastne hocico.
Btw obsluhovat to cele z mobilu je ovela pohodnlnejsie a efektivnejsie ako cez DO, takze toto riesenie je vo finale podla mna idealne.

V podstate ano, radio by bolo fajn, ale musis mat dovedeny kvalitny antenny signal. Na tie dodane drotiky som nechytil nic, na antenu vyvedenu cez cyky kabel do stropu som v jednom dome chytil 10 stanic slusne v prvej kupelni, na terase paradoxne len 3-4 a v hornej kupelni nic. Je to pokus omyl, Dexon eviedentne rata, ze si dovedies do kupelne uz dopredu antenuy kabel zo strechy.
Navyse Dexon pouziva hlbsi montazny otvor, takze to nejde osadit do standardnej krabice (ale na to upozornuju uz na webe myslim).
Prehravanie z usb je kostrbate, uz si nepamatam, ci to podporuje strukturu, ale to je jedno, lebo ten dispelj mas vacsinou v kupelni daleko od seba, takze tak ci tak nan nevidis. Navyse usb konektor je posadeny dost nestastne a ked to mas osadene nevopchas tam kazdy kluc a ide to blbo nasadzovat a vyberat z toho.
Vzhladom na uvedene bude to repro asi lepsi napad. Odporucam osadit do vane, uz som tak riesil u zakaznika a je to celkom dobre riesenie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru