Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sdílení souborů mezi Windows a linuxem

Ahoj,

nevěděl by tu někdo, jestli existuje nějaká možnost jak jednoduše sdílet soubory mezi windows a linuxem jinak než přes Samba server?

On totiž linux pravděpodobně v podstatě končí, což je teda docela blbý, ale než si koupim další licenci Windows 10, tak bych chtěl vědět, jestli zatim nejde tenhle první problém vyřešit?

Měl bych asi vysvětlit situaci:

Nějakej kokot z Redhatu v podstatě znásilnil linux a v podstatě povinně se musí používat systemd, což je blbý. Takže třeba na Manjaro linuxu, který používám mám systemd a třeba nové Ubuntu 16.04 už jede taky na tom.
A teď ta konkrétní situace se Sambou, autoři tam udělali nějakou chybu a nejsou schopni jí už několikátou verzi opravit, takže nefunguje autentizace a místo uživatele, kterého potřebuju autentizovat se hlásí uživatel "nobody" a nejde to změnit. Když dáte do Google "Samba 4.4 nobody", tak hned první odkaz je na příslušný bug, kde teda tvrdí něco o dočasným řešení, které ale mně nefunguje.
No a když chci Sambu downgradovat na verzi bez bugu, tak to nejde, protože proti tomu protestuje systemd, že starší verze s ním není kompatibilní.

Takže počítám, že tyhle situace se asi budou časem množit a jiné východisko než přejít na Windows 10 nebude.

Nicméně teda, jak to nějak jednoduše vyřešit prozatímně, protože potřebuju přenášet soubory a nechci to dělat bez autentizace uživatele, aby k tomu mohli všichni na síti.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny