Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ovládání hlasitosti přes SPDIF na TV + spárování TV a reciveru

Nechapes o com pisem. SPDIF je linearne PCM. Jeho cela dynamika je niekde na 80dB. Hlasitost sa reguluje v rozsahu povedzme 50dB, takze keby si to mal na nizkej hlasitosti tak by si siel na 3bitoch na vzorku (silny kvanizacny sum), a za druhe zosik by musel byt vzdy na max zosileni a teda SNR by si mal milionnasobne ako nmormalne, ptz signal by bol o 50dB slabsi jak max signal. Preto sa to nerobi, co robi nejaky cinan na stb mi je jedno, cinan neni normalny.

HDMi cec musi podporovat aj TV aj vsetky zariadenia ktore tym chces ovladat. Da sa tym zapinat/vypinat a pustat play pause a prechadzat menu apod (//edit: a samozrejme aj ovladat hlasitost receivera) jednym ovladacom. Treba to povolit v menu tych zariadeni a nastavit spravanie (co sa ma zapnut kedy). Typicky ak by si mal zapojene STB->receiver->TV tak zapnes receiver na dany vstup a mohlo by sa zapnut vsetko ostatne, ak to podporuju a ak to je tak nastavene. Samotna TV ci vie zapnut receiver neviem ci sa to tak da nastavit (teoreticky ano prakticky to musi tam to nastavenie cinan urobit), ja to tak nemam ptz nechcem aby sa mi spolu s TV zapinal receiver, hlavne v noci kvoli susedom.

K magnatu - vacsiu sracku som este nevidel :D (duni. T.j. vymysla si zvuk ktory v nahravke neni)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny