Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ovládání hlasitosti přes SPDIF na TV + spárování TV a reciveru

Ahoj všem,
nepatří to sice mezi PC, ale určitě tu má hodně lidí zkušenosti s následujícím:

-plánujeme doma novou TV (ne hned, někdy letos). TV mám ještě napojenou k STB a AV reciveru + repro a aktivní sub. Aktuálně zapínáme celou sestavu trojhmatem, tedy zapnout STB, TV a reciver. Do budoucna bych chtěl zapínat vše jedním, tj. zapnu TV a zapne se i zesilovač, což do budoucna obnáší nákup novýho zesilovače, protože stávající něco takovýho neumí.

Zatím bych tedy novou TV chtěl připojit na zesilovač pomocí SPDIF (coax, optika), ale zajímá mě, zda a jaké značky TV umí ovládat hlasitost na SPDIF. Aktuální settopbox má na SPDIF konstantní hlasitost, předchozí settopbox hlasitost nastavit uměl. Nechci tedy ovládat hlasitost druhým ovladačem od zesilovače, ale z TV přes SPDIF.
Podotázka - když propojím zvuk přes SPDIF, jde vypnout repráky v TV?

Do budoucna bych chtěl k TV přikoupit zesilovač (AV reciver), ale nevím, zda se umí současné recivery samy zapnout, jakmile nadetekují na nějakým vstupu signál (SPDIF, HDMI). Prostě chci přístroj s automatickým zapnutím na signál. Takto mi funguje i subwoofer. Kolega má Samsung TV a Samsung domácí kino, jeden ovladač na vše, zapnutím zesilovače zapne i TV. Jenže Samsung asi nedělá AV recivery.

Z TV preferuji Samsung, ale nezavrhuji ani jiné značky.

Díky za odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny