Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android, Windows nebo Iphone ?

Dobrý den, chtěl by jsem si pořídit nový mobil do těch 13500 Kč. Přemýšlel jsem o Sony xperia z5 compact, Microsoft Lumia 950 a nebo iphone SE. Zkušenosti s windowsem na mobilu ani s iosem nemám, ale nedělá mi problém zkusit něco nového. Jde mi u kvalitní fotoaparát, 4G/LTE, svižnost, výdrž, spolehlivost.
Předem Vám moc děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Windows Phone je bohuzel mrtva platforma, funkcne OK (byt ty 950 byly prej dost problemove...?), oso…
lucifer 18.06.2016 10:14
lucifer
Děkuji
newmobil 18.06.2016 10:32
newmobil
tak ono vše podstatné tam snad je. A protože to má jednotné GUI, tak není potřeba milionu různě vypa…
touchwood 18.06.2016 10:33
touchwood
Windows Phone je bohuzel mrtva platforma • Prosím ? Zadná mrtvá problémová plateforme to není (toto…
XoXoChanel 18.06.2016 11:11
XoXoChanel
ok, je treba pro WinP10 pouziteny SSH klient?
lucifer 18.06.2016 11:36
lucifer
• Ano. /nepocitaje, ze tazatel SSH nikde nezpomina..(pak ti napisu jak se pouziva u WP 10 SSH, tak m…
XoXoChanel 18.06.2016 11:41
XoXoChanel
iPhone bych si na tvem miste sel vyzkouset k nejakemu originalnimu prodejci, mivaji docela dobre pro…
RedMaX 18.06.2016 10:39
RedMaX
Huawei P8 a P9, pripadne P8 lite a P9 lite jsou velmi dobre odladene a vubec se nedivim, ze maji tak…
XoXoChanel 18.06.2016 11:34
XoXoChanel
Tusím, ze práve P8 má opravdu problém s vydrzi baterii. (nevim zda-li slo o P8 nebo jeho verzi Lite)… poslední
RedMaX 18.06.2016 12:07
RedMaX

tak ono vše podstatné tam snad je. A protože to má jednotné GUI, tak není potřeba milionu různě vypadajících aplikací, které fungují všechny podobně.

edit: pokud jde o foto, výdrž a svižnost jako základní parametry pro výběr, tak bych se naopak na WP zaměřil.

edit2: a MS IMHO odpískal WP8.x, pracuje na W10..

Windows Phone je bohuzel mrtva platforma

• Prosím ? Zadná mrtvá problémová plateforme to není (toto delají presne ti, co opisují a uvadí kazdou blbost co kde slyseli), WP nikdy nemel tolik problému jako Android (v zebrícku casu) nepocítaje, ze WP patril není tak dlouho mezi nejbezpecnejsí MOS..
nabidka apps je fakt tristni, to platilo u WP 8, zcela urcite né u WP10.

To ze WP nezbírá vetsinu % z neho nedelá spatnou platformu, o proto tomu, Co se muse zdát, ne ze by konstrultér nemeli o WP nemeli zájem, ale Microsoft nerozdává licence jako Android, kde si chce nechat hlavne licencié n'a svuj Surface Phone (zrejme nechcou konkurenci), kde boude vycházet mené modelé, pakticky rozdelené j'en do 3 karegorií..
(Momentálne MS dal svou vlajkovy WP za polovinu).
• Jelikoz se o vyvoj aplikací na WP 10 zajímám, vím ze jde stále kupredu a stale vice (né vylozene prechází), ale né zrovna málo vyvojáru má zajem o tvorbu apps pro WP10.

Ale porádím ti, ze telefon se vybírá dle potreby, né znacky, kde si muzes treba na papír napsat co od telefonu potrebujes a nesledovne hledej dle techto parametru..

iPhone bych si na tvem miste sel vyzkouset k nejakemu originalnimu prodejci, mivaji docela dobre proskolenou obsluhu a uvidis, zda ti bude vyhovovat, vyrobky od Apple jsou zajimave, ale specificke a nekdo si je zamiluje a jinemu to zase nesedi ani trochu.

Mobilni Windows ti doporucuju nebrat, system je sice pod kapotou pomerne robustni a Lumie od MS jsou docela slusne navrzene, takze nepada GPS, slusne to foti apod., ale GUI je totalne zpackane a pokud nejsi technicky nadsenec, tak budes mit s ovladanim problem (mluvim ze zkusenosti, me treba ovladani mobilnich Windows problem nedela, ale protoze se v praci rozhodli davat zamestnancum sluzebaky (Lumie), tak za mnou furt chodi netechnicti kolegove, abych jim s tim pomohl). To ze aplikacne jsou mobilni Windows mrtve uz tu zaznelo, takze to fakt nema cenu kupovat.

Takze treba ja jednoznacne doporucuju Android. Ne, ze by tenhle mobilni OS byl neco extra, v pravde je to opak WP, system moc robustne navrzeny neni, verzi od verze je to cim dal vetsi splacanina, ale GUI je intuitivni, ovlada se to dobre a je na to spousta aplikaci, a nic jineho pokud nejsi fanousek Applu (iOS neboli iPhonu) dneska v podstate neni.

Jen bych si nebyl jist tim Sony Xperia Z5 Compact, sice Android je pomerne dobre odladeny, ale hardware poruchovy, fotak nic moc, proste dneska je jini vyrobci predcili minimalne o tridu. Zalezi ale co na founu budes delat, ja jsem sice silne zamereny proti Huawei, ale kdo nehraje hry (Huawei ma slabou grafiku) a nehraje si ani s telefonem ve smyslu customROM, tak ty jejich vlajkove modely Huawei P8 a P9, pripadne P8 lite a P9 lite jsou velmi dobre odladene a vubec se nedivim, ze maji takovy uspech.

Huawei P8 a P9, pripadne P8 lite a P9 lite jsou velmi dobre odladene a vubec se nedivim, ze maji takovy uspech.

• Tusím, ze práve P8 má opravdu problém s vydrzi baterii. (nevim zda-li slo o P8 nebo jeho verzi Lite)
• Jediny Android, za dobrou venu, me prekvapim Huawei Honor X5, [Adreno 405 - Snapdragon 615 ] kovová konstrukce, nebo celkové provedení telefonu byle spíse positivni, u telefonu, ktery jde koupit pod hranici 200€. (otisky prstu se mi u telefonu primo hnusy, ale uznavaml, ze ten Huawei 5 h ma docela presnej).

Tusím, ze práve P8 má opravdu problém s vydrzi baterii. (nevim zda-li slo o P8 nebo jeho verzi Lite)

Ani jeden problem s vydrzi baterie nema a baterie vydrzi zcela standardne za predpokladu, ze se nehraji narocne 3D hry, ale jasne pisu, ze na ty ho urcite nedoporucuju. Ma to slabou grafiku a pri plne zatezi to hodne zere, ale v normalnim pouzivani ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru