Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záloha DAT

kvůli zálohám systému, snadné obnově bez ztráty dat i přenositelnosti image souboru (zálohy) nemám nikdy data přimíchaná na systémovém disku c:

1) systém se zálohuje offline, případně za běhu jako snímek disku. vznikne modifikovaný obraz disku včetně bootsektorů a čísel disků.
2) pro data je lepší jiný typ zálohy, protože u nich mě zajímá každý jednotlivý soubor, nikoli celek.
podle důležitosti dat chce jejich zálohování spouštět automatizovaně 1x měsíčně až 1x denně, šlo by o přírůstkové zálohy na pozadí. lze to vytunit o ukládání historie souborů.
3) naopak kradená data typu filmy, mp3 apod. jsou téměř bezcenná. je jich hodně, záloha by byla obtížná a k čemu, když to jde ukradnout / odstreamovat znovu a 2x shlédnutý film už nikoho nebaví.

místo: ideálně někam na domácí nasku (síťový disk). stačí nějakým kopírovacím skriptem s xcopy, robocopy, nebo nějakým zálohovacím klikátkem.
ať to funguje jako záloha, ne jako trvale přimapovaný síťový disk na kterém bude kdekdo originály souborů přepisovat, chce to automaticky přimapovat nasku pro zápis jen po dobu zálohy, po skončení zase odpojit. tato důležitá data se budou uživatelům viditelně připojovat jen s právy čtení - protože jak do toho začnou vrtat, je po záloze.

kdo zatím nemá nasku, dá se nouzově/dočasně pro jediný pc použít druhý disk. ale jak je to jednou vidět v pc a uživatel si na to zvykne lozit, je po záloze.
(stejný průser je oblíbená "záloha" na usb discích, kde se k tomu přidává tradiční nespolehlivost)

----
samozřejmě to není jediný možný přístup k zálohám.
ms má ve windows buď velmi pomalou obnovu systému, nebo dokonce pro data ničivou "tovární obnovu".
ale body má za historii souborů - funguje na vybrané adresáře.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny